پیچ خودکار
اگر در صنایع مختلفی از جمله صنعت نجاری فعالیت کرده باشید و یا سر و کار شما با چوب بوده باشد ، حتما سر و کارتان به پیچ و انواع آن بوده است. پیچها را میتوانیم به عنوان یکی از کاربردیترین لوازم جانبی نام ببریم که انواع بسیار زیادی دارند و برای کارهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. پیچها ابزاری استوانهای شکلی هستند که دور تا دور آنها با شیارهای مارپیچ پوشانده شده است. به این شیارها در اصطلاح رزوه گفته میشود. شکل این رزوهها و درجهی عمیق بودن آنها به عوامل بسیار زیادی از جمله نوع پیچ و درجه زبری و نرمی متریالی که قرار پیچ به آن وارد شود ، بستگی دارد. انتهای اکثر پیچها برای ورود به قطعات و اشیای مختلف به صورت تیز طراحی و ساخته میشود. سر استوانه یا همان سر پیچ هم اندازهای بزرگ تر از بدنه دارد تا برای فرو رفتن به داخل قطعهی کار بتوانیم به راحتی به آن نیروی لازم را وارد کنیم. از کاربردهای اصلی پیچ و انواع پیچ میتوانیم به نگه داری و اتصال قطعات به یکدیگر اشاره کنیم. پیچها معمولا از جنس آلومینیوم ، استیل ، برنج و فولاد ساخته میشوند که پیچهای فولادی نسبت به سایر پیچها مقاومت و طول عمر بالاتری دارند.
پیچها به عنوان یکی از پرکاربردترین ابزارهای صنعتی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند و کاربران میتوانند با توجه به نیاز خود بهترین و مناسب ترین گزینه را انتخاب و خریداری نمایند.
پیچ ها مدلهای مختلفی از جمله پیچ چوب ، پیچ ام دی اف ، پیچ کناف ، پیچ سر مته ، پیچ خودکار ، پیچ آچار خور ، پیچ تمام رزوه ، پیچ مهره خور ، پیچ آلن ، پیچ رول بولت ، پیچ پروانه ای و ... دارند که هر کدام برای یک نوع متریال خاصی مورد استفاده قرار میگیرند و کاربرد خود را دارند.
پیچ خودکار چیست
احتمالا اسم پیچ خودکار خیلی به گوشتان خورده است. این پیچ قدمت بسیار بالایی دارد و معمولا برای نصب وسایل و قطعات مختلف بر روی دیوار مورد استفاده قرار میگیرد. پیچ خودکار ، استوانهای رزوه شده با نوک تیز است که برای سفت شدن نیازی به مهره ندارد. از این پیچ میتوانیم به عنوان پر مصرفترین و پرکاربردترین پیچ در صنایع مختلف نام ببریم.
پیچ های خودکار معمولا با رولپلاک مورد استفاده قرار میگیرند. مدلهای مختلفی از پیچ خودکار در بازار وجود دارد. بعضی از پیچهای خودکار ، رزوههای بزرگ و برخی دیگر رزوههای کوچکی دارند. پیچهای خوکار ممکن است به صورت نیم رزوه و یا تمام رزوه ساخته شده باشند.
پیچ خودکار یک ابزار پر کاربرد در صنعت نجاری است که هر چند ابزاری بسیار کوچک است با نبودن آن کارها پیش نمیروند و با مشکل رو به رو خواهند شد.
به وسیلهی پیچ خودکار میتوانیم دو قطعه چوب را بدون آسیب رسیدن به بافت آنها به یکدیگر متصل کنیم.
پیچهای خوکار معمولا از جنس استنلس استیل یا همان استیل ضد زنگ ساخته میشوند و در برابر هرگونه رطوبت و زنگ زدگی مقاومت بالایی دارند.
پیچهای خودکار در سایزهای مختلف با سریهای متفاوت از جمله چهارسو ، دوسو و ... ساخته میشوند. امروزه پیچهای خودکاری که سری آنها به صورت چهارسو ساخته شده است پرکاربردتر هستند و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده اند.
انواع پیچ خودکار
پیچ خودکار خزینه استیل ، پیچ خودکار سرخزینه ، پیچ خودکار سرگرد ، پیچ خودکار سر گرد استیل ، پیچ خودکار سرمته ، پیچ خودکار آچارخور و پیچ خودکار واشردار از انواع پیچ خودکار هستند که کاربردهای مختلف و مخصوص به خود را دارا میباشند.
پیچ خودکار آچارخور
پیچ خودکار آچارخور ، یک پیچ تمام رزوه با نوک تیز است که کاربردهای بسیار زیادی در صنایع مختلف دارا میباشد. شکل سری یا گل پیچ این پیچ ، به صورت شش گوش طراحی شده است و برای باز و بسته کردن آن به آچار نیاز داریم. این پیچ همانند تمامی پیچهای خودکار ، برای اتصال نیازی به مهره ندارد.
پیچ خودکار واشردار
همانطور که از نام این پیچها پیداست همراه خود واشری در ابعاد 1.6 تا 6 میلیمتر دارند. این پیچها در اندازههای مختلف و با طولهایی بین 5 تا 150 میلیمتر در بازار موجودند.
پیچ خودکار سر خزینه
این پیچها از جمله پیچهای خودکاری هستند که قسمت استوانهای شکل آنها به صورت نصفه رزوه شده است. سرپیچ یا گل پیچ آنها به صورت دوسو یا آلنی است. بیشترین استفادهی پیچ خودکار سر خزینه در صنایع چوبی و نجاری است.
تفاوت پیچ خودکار و معمولی و کاربرد آنها
همانطور که در بالا اشاره کردیم ، پیچ خودکار از پر طرفدارترین پیچها در صنایع مختلف است و بدون نیاز به مهره اتصالات مختلف را انجام میدهد. نوک این پیچها به صورت تیز طراحی شده است تا به راحتی در قطعهی کار فرو روند.
پیچهای معمولی یا پیچهای غیر خودکار ، بر خلاف پیچهای خودکار ، برای اتصال و سفت شدن نیاز به مهره دارند و بدون مهره نمیتوان آنها را به کار برد. از جمله پیچهای غیر خودکار میتوانیم به پیچ شش گوش ، پیچ آلن ، پیچ استوانه و پیچ استاد بولت اشاره کنیم که همگی برای اتصال و سفت شدن نیاز به مهره دارند.
هر دو نوع پیچ خودکار و پیچ معمولی کاربرد مخصوص به خود را دارند و کاربر باید در هنگام خرید پیچ خودکار و خرید پیچ غیر خودکار یا معمولی در ابتدا به نیاز خود توجه کند و سپس بر اساس کاربری که از پیچ انتظار دارد ، اقدام به خرید آن نماید.
هردوی این پیچها و به طور کلی تمام پیچها برای اتصال بین قطعات مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. تفاوتی که در این زمینه وجود دارد ، جنس قطعهای است که قصد اتصال آنها به یکدیگر را داریم.
پیچهای خودکار به علت نوک تیزی که دارند ، برای ایجاد اتصال بین قطعاتی از جنس چوب ، آهن و استیل کارا و قابل استفاده هستند.
پیچ های معمولی یا غیر خودکار به دلیل تنوع بسیار بالایی که دارند ، در زمینههای گستردهتری مورد استفاده قرار میگیرند ، به طوری که در تمامی صنایع و زمینهها یک نمونه از این پیچها را مشاده میکنیم.
استاندارد پیچ خودکار
برای طراحی و تولید پیچهای خودکار ، استانداردهای مختلفی از جمله din و iso وجود دارد. از پرکاربردترین استانداردها برای پیچهای خودکار میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
- پيچ خودکار آچارخور : din 6928 یا iso 7053
- پیچ خودکار واشر دار : din 6901 یا iso 10510
- پیچ خودکار تلگرافی : din 968
- پیچ خودکار سر خزینه : din 97
قیمت پیچ خودکار در ابزارلاین
وب سایت فروشگاهی ابزاراین انواع پیچ از جمله پیچ خودکار را به صورت تک و عمده برای فروش عرضه نموده است. شما میتوانید پیچهای مورد نیازتان را در اندازهها و سایزهای گوناگون از وب سایت فروشگاهی ابزارلاین خریداری نمایید. ابزارلاین علاوه بر قیمت و شرایط مناسب ، امکان ارسال تمامی محصولات به سراسر ایران و ارسال کمتر از دو ساعت در شهر تهران همراه با گارانتی و ضمانت بازگشت را فراهم آورده است.