مقدمه
افرادی که به هر ترتیبی در فضاهایی با هوای آلوده تنفس می کنند، به یک تصفیه کنندهی هوا نیاز دارند تا هوای ورودی به دستگاه تنفسی شان را پیش از ورود به بدن فیلتر و پالایش کند. حال اگر این افراد نیازمند کار در هوای آلوده باشند لازم است تا دستهایشان آزاد باشد. لذا وجود یک ماسک شیمیایی قرار گیرنده بر روی صورت، برای این افراد ضرورت دارد.
ماسک فیلتردار شیمیایی با کمک فیلترهای خود که درجه بندی های مخصوص و استانداردهای ویژه ای دارند، برای مشاغل و فعالیت های مختلف و حتی برای سکونت در شهرهایی با هوای آلودهی دارای ریزگرد و ذرات معلق به کار گرفته می شوند. قیمت ماسک فیلتردار در وب سایت فروشگاهی ابزارلاین در حد مناسبی قرار داده شده است. توصیه می کنیم برای خرید ماسک شیمیایی به این صفحه مراجعه نمایید.
مکانیزم پالایش ماسک های شیمیایی
ماسکهای شیمیایی با داشتن دو بخش خاص، از ریهی ما محاظت می کنند. قسمت اول فیلتر ذرات است که جلوی ورود باکتری های هوا را می گیرد و یک مانع فیزیکی به حساب می آید. این کار با رشته های موجود در فیلتر انجام می گیرد
بخش دوم ماسک که مانعی شیمیایی است با عمل جذب سطحی خود، مولکول های مضر و سمی مثل گاز سارین را پالایش می کند.
بیشتر ماسک های شیمیایی از زغال فعال چوب یا ذغال اکسیده بهره می برند. این کار با تعداد بی شماری سوراخ چسبناک انجام می شود. این سوراخ ها مواد سمی را گیر می اندازند و از عبور آنها ممانعت می کنند.
کاربردهای ماسک شیمیایی
در اغلب فعالیت های صنعتی و کارگاهی متنوع و در محیط های تولیدی مختلف، از جمله در کارگاه های رنگ کاری، چاپخانه ها، ریسندگی و بافندگی و سایر موارد مشابه، به خاطر فرایندهای گوناگون شیمیایی ممکن است گازهای مضر و مسمومی در هوای محیط پراکنده شوند که چاره کار در این مواقع، استفاده از انواع ماسک شیمیایی است.
حتی در محیط منزل و برای نظافت فضا با مواد شوینده شیمیایی و اسیدی، استفاده از ماسک شیمیایی کاربرد دارد. استفاده از ماسک شیمیایی در محیط های جنگی هم از قدیم الایام مرسوم و رایج بوده است.
ماسک های شیمیایی در دسته بندی هایی تقسیم می شوند که عبارتند از ماسک تنفسی کارتریج دار شیمیایی، ماسک تنفسی گازی و ماسک تنفسی کاغذی یا نمدی با کاور زغال اکتیو
فیلتر ماسک شیمیایی
ماسک های شیمیایی عمل پاکسازی و تصفیه هوا را با کمک فیلترهایی که بر روی آنها نصب می شود انجام می دهند. این فیلترها دایمی نیستند و لازم است در فواصل زمانی معینی تعویض شوند تا عمل تصفیه را به قوت سابق انجام دهند.
فیلترهای گوناگونی در انواع ماسک شیمیایی قرار داده می شوند که به جز استفاده های صنعتی، در مصارف غیر صنعتی و در خانه و مکان های مشابه کاربرد دارند. فیلترهای ماسک های شیمیایی، بنا به کاربرد خود، در دو کلاس تولید می شوند.
به علاوه، فیلتر ماسک شیمیایی بسته به گازی که قرار است تصفیه کند، به مدل های گوناگونی دسته بندی میشوند. این گازها و بخارات عبارتند از گازها و بخارات آلی مختلف، گازهای معدنی و اسیدی مانند مونوکسید کربن، دی اکسید سولفور و سایر گازهای معدنی، مواد شیمیایی با فشار بخار پایین، آمونیاک و مشتقات آن، ترکیبات آلی با نقطه نقطه جوش کمتر از ۶۵ درجه، اکسیدهای نیتروژن، بخار جیوه و متیل بروماید که هر کدام فیلتر خود با علامت مخصوص خود را می طلبند.
ماسک های شیمیایی از لحاظ پوشش
ماسک های شیمیایی از نظر میزان پوشش صورت به دو دسته ماسک شیمیایی تمام صورت و ماسک شیمیایی نیم صورت تقسیم می شوند.
زدن ماسک شیمیایی نیم صورت باعث می شود تا فقط قسمت های دهان و بینی فرد پوشش داده شود و از ورود گازها و بخارهای سمی و مضر به این قسمت ها ممانعت به عمل بیاید. ماسک های نیم صورت خود به دو نوع نیم صورت تک فیلتر و ماسک نیم صورت دو فیلتر دسته بندی می شوند.
اما استفاده از ماسک تمام صورت شیمیایی تمامی نواحی صورت فرد از جمله بینی، دهان و چشم ها را پوشش می دهد و تمام منافذ صورت را در برابر گازهای سمی حفظ می نماید.
شما هم اگر در محیطیس با هوای آلوده به سر می برید و یا نیاز دارید تا با مواد شیمیایی قوی نظافت محیط را به انجام برسانید، نگاهی به ماسک های شیمیایی مختلف بیندازید.
نظرات 0