مقدمه
میخکوب بادی بهتر است یا برقی ؟ میخکوب های برقی و بادی چه تفاوتی با یکدیگر دارند ؟ مزایا و معایب آنها کدام است ؟ تمامی این ها سوالاتی است که ممکن است در هنگام خرید میخکوب با آن مواجه شویم.
ما در این مقاله ی مجله ی ابزارلاین به تمامی سوالات شما دربارهی میخکوب بادی و میخکوب برقی پاسخ خواهیم داد. اگر شما نیز با این دسته از سوالات مواجه شده اید و پاسخ آن ها را نمی دانید ، به شما پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
در هنگام تولید تمامی محصولات چوبی و در مراحل اولیه ی تولید آنها ، منگنه کردن میخ ها توسط میخکوب های مختلف ، از جمله کارهایی است که توسط صنعتگران انجام میشود.
در زمان های قدیم میخ زدن معمولا با چکش یا به وسیله ی جسم سختی همچون چکش انجام میشد ، اما این کار علاوه بر انرژی زیادی که از کاربر میگیرد ، بسیار زمان بر هم هست.
برای انجام کارهای با حجم بیشتر ، ما به یک ابزار سریع و قدرتمند ، همچون میخکوب و انواع آن نیاز داریم. میخکوب علاوه بر بالا بردن کیفیت ، سرعت کار ما را نیز افزایش میدهد.
میخکوب چیست ؟
میخکوب یکی از ابزارهای پرکاربرد در صنایع مختلف از جمله نجاری است که امروزه جایگزین چکشهای دستی قدیمی شده است.
با استفاده از میخکوب میتوان بسیاری از قطعات را به یکدیگر با قدرت بالایی متصل کرد. به عبارتی با استفاده از این وسیله ، میتوان اتصالات بسیار محکم و قویای را ایجاد کرد. استفاده از این دستگاه مزیتهای بسیار زیادی دارد و میتوانیم آن را به عنوان یکی از بهترین و عالیترین تجهیزات در صنایع مختلف معرفی کنیم.
این دستگاه به وسیله ی نیرو و قدرت زیاد میتواند انواع میخ را در کمترین زمان ممکن به سطح مقطع وارد کند. این وسیله یکی از کاربردیترین ابزارها در خطوط مونتاژ است که میخها را به خوبی و بدون ایجاد کوچکترین خستگی وارد قطعهی کار مورد نظر میکند.
انواع میخکوب
میخکوب ها انواع مختلفی دارند که از مهم ترین آنها میتوانیم به میخکوب برقی و میخکوب بادی اشاره کنیم.
میخکوب برقی
میخکوب های برقی همانطور که از نامشان پیداست با استفاده از نیروی برق کار میکنند و چون در سیستم آنها از باتری و کمپرسور هوا استفاده نشده است ، وزن بسیار کمتری نسبت به سایر میخکوب ها دارند که از مزیت و ویژگیهای مثبت این دستگاه به شمار میآید.
وزن سبک این دستگاه باعث میشود تا کاربر در هنگام انجام کارهای طولانی و سنگین خسته نشود و به مراتب راندمان کاری نیز افزایش یابد.
میخکوب بادی
میخکوب بادی همانطور که از اسمش پیداست ، نیروی خود را از یک مخزن یا کمپرسور باد تامین میکند؛ به عبارتی پرتاب میخ ها با استفاده از یک کمپرسور باد تامین و انجام میشود.
قسمت مربوط به پرتاب میخ به یک سیلندر مجهز شده است که درون آن یک پیستون وجود دارد و با حرکت آن به سمت پایین و بالا میخ ها به سوی نوک میخکوب هدایت می شوند و در نتیجه به سطح مورد نظر برخورد میکنند و چفت میشوند.
تنوع بالای میخکوب های بادی به کاربران این اجازه را میدهد تا با توجه به نیاز خود ، گزینهی مناسب را انتخاب و خریداری نمایند.
مزایا و معایب میخکوب برقی و بادی
امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی شاهد این هستیم که انقلاب بزرگی در زمینه تولید ابزارآلات رخ داده است. ابزار آلات مدرن هر کدام به نحوی جای روش های سنتی را گرفته اند و می توانند مزایای زیادی را در اختیار کاربران خود قرار دهند. هر ابزاری در جایگاه خود مزایا و معایبی دارد که میخکوب بادی و میخکوب برقی نیز از این مساله مستثنی نیستند. ما در این بخش به طور کامل مزایا و معایب این دو دستگاه را برای شما بررسی میکنیم تا با آگاهی بیشتری دستگاه مورد نظر خود را انتخاب و در نهایت خریداری نمایید.
مزایای میخکوب برقی
میخکوب برقی از جمله دستگاه هایی است که برای همهی افراد اعم از حرفه ای و عادی کارا و قابل استفاده است. به طور کلی از میخکوب برقی هم برای کارهای صنعتی و هم برای کارهای عمومی و خانگی میتوان استفاده کرد.
همانطور که در قسمت توضیح این میخکوب بیان کردیم ، وزن کمتری نسبت به سایر میخکوب ها دارند و این وزن کمتر ، خستگی کمتر کاربر و در نتیجه افزایش راندمان کاری را به دنبال خواهد داشت.
میخکوب برقی را می توانیم به عنوان میخکوب مناسب کابینت کارها معرفی کنیم. کاربرانی که حرفه اشان ساخت کمد ، کابینت و کارهای اینچنینی است لازم است از یک میخکوب قابل حمل یعنی میخکوب برقی استفاده کنند.
صدای میخکوب های برقی نسبت به مدل های بادی بسیار پایین تر است. در نتیجه برای استفاده ی عمومی و خانگی باید میخکوب های برقی تهیه کنیم. لازم به ذکر است میخکوب های بادی به دلیل اتصال به کمپرسورهای بادی ، سر و صدای بیشتری تولید میکنند.
قابل حمل بودن و قیمت پایین میخکوب برقی نسبت به میخکوب بادی از دیگر مزایای این ابزار پرکاربرد است.
معایب میخکوب برقی
همانطور که میدانیم میخکوب برقی برای شروع به کار ، نیاز به نیروی برق دارد. در زمان هایی که دسترسی به نیروی برق نداریم، نمی توانیم از این دستگاه استفاده کنیم و در نتیجه در بین کارهای ما وقفه می افتد.
در مقابل استفاده ی مداوم از برق ، هزینه های بالایی را برای ما در پی خواهد داشت.
میخکوب برقی نسبت به میخکوب های بادی و دستی زودتر از موعد خراب می شود. به عبارتی میخکوب های برقی به سرعت خرابی بالا مشهور هستند.
مزایای میخکوب بادی
قدرت میخکوب بادی به مراتب از میخکوب های دیگر بیشتر است و برای سوراخکاری های عمقی باید از میخکوب های بادی استفاده نمود.
میخکوب های بادی به دلیل قدرت بالایی که دارند ، میخ ها به راحتی در جای خود فرو می روند و نیازی به چکش کاری بعد از آن نیست.
میخکوب های بادی نسبت به مدل های برقی به تعمیر و نگهداری بسیار کمتری احتیاج دارند و در نتیجه طول عمر بالاتری نیز دارند.
پیچیدگی میخکوب های بادی نسبت به مدل های الکتریکی کمتر است و در نتیجه قابلیت اطمینان بالاتری دارند.
معایب میخکوب بادی
میخکوب های بادی به دلیل اتصال به کمپرسورهای باد غیر قابل حمل هستند و باید از آن ها به صورت ثابت در کارگاه های صنعتی که نیاز به جابجایی ندارند ، استفاده نمود.
سر و صدای میخکوب های بادی بسیار زیاد است و از آن ها نمیتوان در مکان های عمومی استفاده نمود.
نظرات 0