Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/abzarlin/public_html/mag/wp-includes/functions.php on line 6114
مقاله ابزارآموزش جوشکاری خانگی - جوشکاری قوس الکتریکی - دستگاه جوشکاری خانگی

آموزش جوشکاری خانگی و مراحل انجام جوشکاری در خانه

آموزش جوشکاری خانگی و مراحل انجام جوشکاری در خانه

مقدمه

جوشکاری ، اتصال دو قطعه ی فلزی به یکدیگر ، توسط دستگاه جوشکاری و الکترود جوشکاری است. روش های متنوع و متفاوتی برای جوشکاری مانند جوشکاری آرگون، جوشکاری خشک و جوشکاری پودری وجود دارد که متداول ترین روش جوشکاری، جوشکاری قوس الکتریکی است.

جوشکاری جدید

جوشکاری چیست

ما در مقاله از مجله ی ابزارلاین قصد داریم جوشکاری را از ابتدا به شما آموزش دهیم، تا در صورت نیاز به جوشکاری خانگی، به راحتی بتوانید با دستگاه اینورتر و جوشکاری این کار را انجام دهید. اگر قصد اتصال دو قطعه فلزی را دارید و می خواهید این کار را خودتان انجام دهید، بهتر است تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
جوشکاری برای علاقه مندان به این کار و حرفه بسیار لذت بخش است . در بین علاقه مندان جوشکاری، عده ای به صورت حرفه ای و صنعتی این کار را انجام می دهند؛ در مقابل هم عده ای هستند که علاقه به انجام کار جوشکاری دارند، اما روش کار با دستگاه آن را نمی دانند.

جوشکاری آلومینیوم

جوشکاری برق

مراحل انجام جوشکاری

در وهله ی اول و قبل از انجام جوشکاری باید لوازم جانبی مورد نیاز متناسب با آن را داشته باشید. برای انجام جوشکاری باید لوازم جانبی و ابزارهایی مانند انبر اتصال، انبر جوشکاری، کابل جوشکاری و وسایل ایمنی چون ماسک جوشکاری، عینک جوشکاری و دستکش مخصوص جوشکاری را داشته باشید.
بدون در دسترس داشتن این وسایل کار شما پیش نخواهد رفت و همچنین سلامت و ایمنی شما نیز به خطر خواهد افتاد.
حال با آماده بودن وسایل لازم برای جوشکاری به سراغ مراحل انجام کار جوشکاری خانگی می رویم.

جوشکاری لیزری

اینورتر جوشکاری خانگی

متصل کردن کابل ها به دستگاه جوش

بر روی دستگاه اینورتر و جوشکاری یک قطب مثبت و یک قطب منفی وجود دارد، حال نوبت آن است که از انبرهایی که جزو لوازم ضروری جوشکاری از آن ها نام بردیم، استفاده کنید. کابل انبر جوشکاری را به قطب مثبت دستگاه و کابل انبر اتصال را به قطب منفی متصل کنید.
برای جوش دادن دو قطعه ی فلزی به روش متداول جوشکاری ، یعنی قوس الکتریکی، باید الکترود را در داخل انبر جوشکاری قرار دهید و با روشن کردن دستگاه، جوشکاری مد نظر خود را انجام دهید.

کابل انبر اتصال

کابل انبر جوشکاری

برای جوشکاری باید حتما گرمای ناشی از جریان برق به الکترود ها برسد تا دو قطعه ی فلزی که قصد جوشکاری آن ها را دارید، آب شوند و به راحتی به یکدیگر بچسبند.
سعی کنید کابل ها را به صورت اشتباهی به دستگاه متصل نکنید و در زمانی که کابل ها را به صورت جا به جا به دستگاه متصل کردید، نگران نباشید زیرا جوشکاری شما انجام خواهد شد، اما برای جلوگیری از خطرهای احتمالی بهتر است کابل ها را به صورت صحیح و به روشی که در بالا گفتیم به دستگاه متصل کنید.

دستگاه جوشکاری آرگون

دستگاه جوشکاری رونیکس

انتخاب الکترود مناسب برای جوشکاری

برای جوشکاری خانگی بهتر است الکترودهایی با قطر 2.5 تا 3 میلی متر را انتخاب نمایید. الکترودهایی با قطر بالاتر برای کارها و جوشکاری خانگی مناسب نیستند و قابلیت استفاده ندارند. اگر از الکترودهایی با قطر بالاتر از 3 میلی متر استفاده کنید، باعث چسبیدن الکترود به قطعه ی فلزی می شود. الکترودهایی با قطر بالاتر از 3 میلی متر برای کارهای صنعتی و حرفه ای قابل استفاده هستند.

جوشکاری چگونه انجام میشود

اینورتر جوشکاری خانگی

روشن کردن دستگاه جوش

قبل از روشن کردن دستگاه، از اتصال درست و محکم کابل ها اطمینان حاصل کنید، سپس می توانید دستگاه را به وسیله ی دکمه ی پاوری که بر روی و یا در پشت دستگاه وجود دارد، روشن کنید و جوشکاری را آغاز نمایید.

کابل جوشکاری

الکترود جوشکاری

آمپر دستگاه جوش را تنظیم کنید

تنظیم آمپر دستگاه جوش از اهمیت بالایی برخوردار است. پایین یا بالا بودن زیاد درجه ی آمپر باعث چسبیدن الکترود به قطعه ی کار شما در حین کار خواهد شد. بهتر است درجه ی آمپر دستگاه جوش را بین 50 الی 70 درجه قرار دهید.

دستگاه اینورتر رونیکس

دستگاه جوشکاری خانگی قیمت

استفاده از لوازم ایمنی در حین کار

نور حاصل از جوشکاری، یکی از مشکلات شغل جوشکاری است که بسیار خطرناک است و سلامت چشمان شما را تهدید می کنند. در زمان جوشکاری باید از ماسک های مخصوص جوشکاری استفاده کنید، تا از آسیب رسیدن به چشمان و پوست خود جلوگیری کرده باشید.
فلزات در زمان جوش بسیار داغ می شوند، بنابراین باید در هنگام کار از دستکش مخصوص جوشکاری استفاده کنید تا در اثر برخورد با این قطعات داغ، دست و پوست شما آسیبی نبیند.

جوشکاری قوس الکتریکی

بهترین اینورتر جوشکاری خانگی

بعد از طی کردن تمامی این مراحل، می توانید جوشکاری را آغاز کنید. در این زمان با یک دست انبر جوشکاری و با دست دیگر انبر اتصال را بگیرید و جوشکاری را بر روی قطعه ی مورد نظر خود آغاز کنید.
انبر جوشکاری را آرام به قطعه ی مورد نظر خود نزدیک کنید تا با ذوب شدن الکترود، جوش صورت بگیرد. حتما به این نکته توجه داشته باشید که نزدیک کردن بیش از حد الکترود به قطعه ی کار، باعث چسبیدن این دو به یکدیگر می شود. بنابراین فاصله مناسب را در بین این دو، یعنی بین الکترود و قطعه ی مورد نظر رعایت کنید.

ماسک جوشکاری اتومات

ماسک جوشکاری اتوماتیک

نکات ایمنی در حین جوشکاری

در هنگام جوشکاری در خانه، باید یک سری از نکات را رعایت کنید تا آسیبی در هنگام کار نبینید. بعضی از این موارد را در ادامه خواهیم دید.

1. زمانی که به طور مداوم جوشکاری را انجام می دهید، ممکن است به علت داغ شدن بیش از حد دستگاه و سنگینی کار، چراغ قرمز رنگ بر روی دستگاه روشن شود، در این زمان ، باید از کار دست بکشید و بگذارید فن های دستگاه، آن را خنک کنند. لازم نیست در این زمان دستگاه را خاموش و روشن کنید، فقط باید کمی تا خنک شدن دستگاه و خاموش شدن چراغ قرمز رنگ ، صبور باشید.
2. همانطور که در بالا گفتیم، با توجه به جریان جوشکاری ، کابل هایی با قطر مناسب را انتخاب نمایید تا از استهلاک دستگاه خود نیز جلوگیری کرده باشید.

عینک جوشکاری اتومات

عینک جوشکاری حرفه ای

3. دستگاه های جوش دارای فن برای خنک شدن هستند، بنابراین از آب برای خنک کردن دستگاه استفاده نکنید، زیرا باعث پاشیدن آب به قطعه ی مورد نظر و عدم استحکام جوشکاری می شود.
4. اگر در مناطق مرطوب کار جوشکاری را انجام می دهید، حتما بعد از اتمام کار، از روکش مناسب برای دستگاه خود استفاده کنید، تا از آسیب به دستگاه درمرور زمان جلوگیری کرده باشید.
5. قبل از روشن کردن دستگاه و شروع جوشکاری، از محکم بودن و سالم بودن کابل ها اطمینان حاصل کنید.

قیمت دستکش مخصوص جوشکاری

آموزش جوشکاری خانگی

6. در هنگام جوشکاری و برای جلوگیری از خطرهای احتمالی، قطعه ی مورد نظر را بر روی زمین قرار دهید.
7. در هنگام جوشکاری، توجه داشته باشید انبرها به همدیگر برخوردی نداشته باشند.

8. در هنگام کار با دستگاه جوشکاری، حتما از لوازم ایمنی مناسب مانند لباس کار، عینک ایمنی، ماسک جوشکاری و دستکش مناسب استفاده نمایید.

 

نظرات 2

  1. مهدی کوشکباغی گفت:

    عالی بود

    1. الهام اسدی گفت:

      ممنون از توجه و حسن نظر شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *