برای اغلب افرادی که در زمینهی تولید و استفاده از ابزارهای برقی فعالیت می کنند، یکی از پرسشهای کلیدی این است که برترین برندها و شرکت های تولید کنندهی ابزار در سطح جهانی و بازار ملی ایران کدام برندها هستند. این مقاله در پی پاسخ به چنین پرسشهایی تهیه شده است. اگر علاقه مند هستید بدانید برترین برندهای تجاری در زمینه تولید ابزارآلات برقی در سطح جهان و بازار ایران کدام برندها هستند، به شما توصیه می کنیم در ادامه با ما همراه باشید:
برندهای جهانی ابزار آلات برقی در رقابت فشرده
رقابت پیچیده میان شرکتهای اصلی تولید کننده ابزارآلات برقی، به نحوی است که با کمترین خطایی یک برند می تواند از عرش به فرش کشیده شود و بازاری گسترده را از دست بدهد. زیاده نیست اگر بگوییم که نوع و جنس رقابت در این بازار به شدت بیرحم است و این واقعیتیست که همهی برندهای اصلی فعال در این بازار کم و بیش با آن آشنایی دارند.
در ادامه به معرفی برترین برندهای تجاری ابزارآلات برقی جهان خواهیم پرداخت و در طی آن تلاش می کنیم تا اطلاعاتی از سابقه، محصولات و چگونگی شکل گیری این برندها ارائه نمائیم:
1- بوش (Boush)
ابزارآلات برقی بوش که توسط مجموعهی تولیدی این هلدینگ بزرگ آلمانی ارائه می شود، بیتردید، یکی از با کیفیت ترین محصولات در بازار پر رقابت تولید و فروش ابزارآلات برقی در جهان به شمار می آیند. این شرکت که از سال 2011 پرفروش ترین برند جهانی در زمینهی ابزارآلات برقی به شمار می آید، امروزه حاکم بلامنازع این بازار است. در رابطه با این شرکت شناخته شدهی آلمانی که در ایران بیشتر با محصولات لوازم خانگی اش شناخته می شود، لازم است اشاره کنیم که ابتدا در سال 1886 در آلمان توسط روبرت بوش ایجاد شد. هرچند که امروزه این شرکت در بیش از 60 کشور جهان، دارای مجموعه های تولیدی است و به یک هلدینگ تبدیل شده است که علاوه بر ابزارآلات، در بازارهایی مانند ابزارهای خودکار، ابزارهای صنعتی، ماشین آلات ساختمانی، توسعه شهری و سایر زمینه ها فعالیت دارد. این شرکت را امروزه به عنوان اصلی ترین تامینکنندهی ابزارآلات در جهان به شمار می آورند.
2- هیتاچی (Hitachi)
محصولات این شرکت، برخلاف نامشان که تداعیکنندهی یک برند شرقی است، در کشور ایالات متحده تولید می شوند. شرکت تولید کنندهی این محصولات که ابتدا در سال 1980 با نام hitachi power tools USA ایجاد شد و در سال 1994 به Hitachi koki تغییر نام داد، شامل بیش از 1000 نوع ابزار آلات برقی است که در دسته های غیرصنعتی، نیمه صنعتی و صنعتی تولید می شوند و بازار گسترده ای را برای این شرکت به ارمغان آورده اند. این شرکت در سال 2007 برند tanaka را که یک برند شناخته شده در زمینهی ماشین آلات و ابزار قدرت در سطح جهانی است را خریداری کرد و با سرمایه گذاری گستردهای در حوزهی تحقیق و توسعه، باعث شد تا توانایی این مجموعه به شدت در این زمینه تقویت شود. این شرکت، امروزه یک سبد کامل از محصولات و ابزارآلات برقی را در کنار ترکیب گسترده ای از لوازم جانبی ارائه می دهد.
3- ماکیتا (Makita)
این شرکت که در سال 1915 با نام Makita corporation به عنوان یک مجموعهی تولیدی در زمینهی ابزارآلات صنعتی در ژاپن ایجاد شد، امروزه با فروشی بسیار بالا دارای 74 کارخانه در کشورهایی مانند ژاپن، بزریل، کانادا، امریکا، چین، مکزیک، رومانی، انگلیس و آلمان است. نکتهی جالب در شروع فعالیت این شرکت، آغاز به کار آن به عنوان فروشنده و تعمیرکنندهی تجهیزات نورپردازی، موتورها و ترانسفورماتورها بوده است. در حقیقت، محصولات تجاری این شرکت در حوزهی ابزارآلات برقی در سال 1969 برای نخستین بار با فروش دریل شارژی این شرکت (که در آن زمان قدرتمندترین نمونهی بازار بود) رونمایی شد و پس از آن در سال 1978 با نوآوری در امور سوراخکاری و نهایتا در سال 2005 با رونمایی از باطری لیتیوم یون به عنوان برندی برتر و نوآور در تولید ابزار آلات برقی شناخته می شود.
4- آ ا گ (AEG)
برند آ آ گ یکی از شناخته شده ترین برندهها در بازار ابزار برقی در سطح جهان است؛ نام این شرکت که مخفف «شرکت برق عمومی» است، پرده از یکی از بزرگترین و قدیمی ترین شرکتهای فعال در حوزهی تجهیزات الکتریکی دنیا بر می دارد. این شرکت که در سال 1883 در شهر برلین بنیانگذاری شده است، در سال 1967 با یکی از شرکتهای زیر مجموعهی خود با نام تجاری TELEFUNKEN ادغام شد و یک برند تجاری جدید با عنوان AEG-TELEFUNKEN را به وجود آورد. در سال 1985 شرکت دایملر-بنز این کمپانی را به صورت کامل خریداری کرد و تا سال 1996 آن را به صورت یکپارچه حفظ نمود؛ اما در این سال با تغییراتی که در الگوی اداره شرکت پدید آمد برند تجاری AEG به شرکت الکترولوکس واگذار شد و این شرکت از سال 2005 از این نام برای تولید محصولات خود در حوزه های مختلف بهره می برد؛ االبته، پیرو تفاهم نامه هایی که این شرکت با سایر شرکای استراتژیک تجاری خود منعقد کرده، سایر شرکتهایی که دارای گواهینامه حرفه ای از این مجموعه باشند، می توانند در ازای پرداخت سود به الکترولوکس، از این نام تجاری استفاده کنند.
AEG همواره از قدیم به عنوان برندی شناخته شده در زمینه ابزارآلات شناخته می شده و یکی از پرسابقه ترین برندهای جهانی در این زمینه می باشد. ویژگی منحصر به فرد این برند تجاری، نوآوری و تغییر نگرش در تولید محصولات مختلف است.
5- متابو (METABO)
این برند آلمانی که ابتدا در سال 1932 و تحت تاثیر نوآوری های صنعتی آن دوران (پیش از جنگ جهانی دوم) در مقیاس کارگاهی ایجاد شد، به خاطر تکنولوژی های بهروز و منحصر به فرد خودش کم کم توانست به برندی شناخته شده در سطح بازارهای جهانی تبدیل شود؛ اما دستیابی به این جایگاه به هیچ وجه برای این برند به آسانی رخ نداده و روند بازسازی کارخانهی اصلی آن _ که از سال 1945 در پی آتش سوزی های ناشی از جنگ جهانی دوم به تلی از خاکستر مبدل شده بود _ تا سال 1948 ادامه یافت. البته ورود جدی آن به بازار رقابت جهانی را باید از سال 1999 (خرید شرکت مپن) و سال 2004 یعنی راه اندازی کارخانه این شرکت در شانگهای دانست؛ چرا که در این سالها بود که این شرکت کم کم به عنوان غولی شناخته شده در زمینهی ابزارآلات برقی در بازار جایگاه خود را تثبیت کرد و توانست خود را به یک رقیب جدی برای شرکتهای مطرح در این سطح مبدل کند.
6- اینکو (Ingco)
یک برند آمریکایی-چینی است که با استفاده از تکنولوژی های روز دنيا و با کمک دستاوردهای فناوری کشورهایی مانند آمريکا، آلمان و ايتاليا، محصولات خود را در کارخانجات کشور چین تولید می کند و نمایندگی محصولات اینکو در چندین کشور اروپایی، آفریقایی و آسیایی تاسیس شده است.
اینکو در دسته بندی های مختلف ابزارآلات، تولیدات گسترده ای دارد که شامل حوزه های ابزار دستی، ابزار برقی، ابزار بادی، ابزار باغبانی، ابزار اندازه گیری، ژنراتورها، واتر پمپ ها، لامپ ها و دوشاخه ها، لوازم جانبی ابزار، سخت افزار و برخی موارد دیگر می شود.
گستردگی انواع تولیدات شرکت اینکو جزو ویژگی های مخصوص آن است که چیزی بیش از 1000 قلم را در بر می گیرد.
از خصوصیات جالب و برگزیدهی محصولات اینکو، طراحی صنعتی و بسته بندی باکیفیت آنهاست و این برند در این زمینه سطح بسیار بالایی از خود به نمایش گذاشته است به طوری که برای بسیاری از محصولات خود دارای گواهینامه ثبت اختراع شده است.
به گفته شرکت، محصولات اینکو به بیش از 50 کشور جهان، در قاره های آمريکا، اروپا و آسیا صادر می شود و قیمت ابزار الات اینکو در حد مناسبی قرار دارد.
یک نکته مهم درباره خرید محصولات اینکو، داشتن خدمات پس از فروش رو به گسترش است و جور بودن قطعات آن خیال خریدار را تا حد مناسبی راحت خواهد کرد.
7- میلواکی (Milwaukee)
میلواکی یک شرکت آمریکایی تولیدکنندهی ابزارآلات است و برند میلواکی یکی از چند برند زیر مجموعه شرکت مسئولیت محدود صنایع تکتونیک است. صنایع تکتونیک یک مجموعه گسترده واقع در هنگ کنگ است که صاحب چندین برند معروف از قبیل AEG، ریوبی، هوم الیت و امپایر می باشد. تولیدات میلواکی شامل ابزار برقی و شارژی، ابزار دستی میلواکی از قبیل انبر، انواع اره دستی، کاتر، پیچ گوشتی، دستگاه های هرس، جاروبرقی های صنعتی و بسیاری وسایل دیگر است.
برند میلواکی از سال 1918 و با تولید یک دریل شارژی کوچک فشردهی سبک، قابل حمل شروع به کار کرد که با نام تجاری هول شوتر به بازار عرضه شد. میلواکی سپس در کنار فروش این محصول، به تعمیر و نگهداری محصولات برندهای دیگر هم پرداخت و به تجربه های بسیار خوبی برای افزایش عمر ابزارآلات و جلب نظر مشتریان رسید.
میلواکی برند اولین ها
میلواکی بسیاری از اختراعات و نوآوری ها را در حوزه ابزارآلات به نام خود ثبت کرده است به طوری که می توان به این برند، نام برند اولین ها داد. از جمله این موارد به جز اختراع اولین دریل شارژی، می توان به تولید اولین دریل سرکج جهان، تولید اولین اره افقیبر برقی خودکار قابل حمل، تولید اولین چرخ سنباده آمریکایی، اولین برند ابزار دارای استاندارد ایزو 9001 در تمامی قسمت ها و اولین برند ابزار استفاده کننده از باتریهای لیتیوم یون در ابزارهای شارژی و در دریل میلواکی اشاره کرد.
مالکیت شرکت ابزار میلواکی در سال های فعالیت بارها تغییر کرده و سرانجام در سال 2005 توسط شرکت هنگ کنگی صنایع تکتونیک خریداری شده و زیر مجموعه این شرکت بین المللی قرار گرفته است.
آمارها خبر از کیفیت و برتری ابزار آلات میلواکی دارد. طبق تحقیق سایت لایف استوری ریسرچ (lifestoryresearch.com) در سال 2020، برند میلواکی سومین برند ابزارآلات مورد اعتماد مردم آمریکا بوده و در جایگاهی بعد از برندهای ابزار دیوالت (Dewalt) و کرافتس من (Craftsman) و بالاتر از برندهای ماکیتا (Makita) و بوش (Bosch) قرار گرفته است.
همانگونه که میلواکی فعالیت خود را با ساخت دریل شارژی شروع کرده است، کماکان هم یکی از نقاط قوت این برند، دریل های آن از قبیل دریل شارژی میلواکی است.
سایت protoolreviews نیز که سایت مرجع و تخصصی در زمینهی بررسی ابزار آلات برقی است، در پژوهش خود که در سال 2020 انجام گرفت، از بین 50 محصول مختلف، دریل چکشی 18 ولت میلواکی مدل 2806-20 را به عنوان بهترین دریل شارژی حرفه ای انتخاب کرد. این وب سایت، مزیت های این دستگاه را در امکانات آن، قدرت آن و طراحی کاملا فشرده و کم حجم آن عنوان دانسته است.
با این که بخش های مختلف برند آمریکایی میلواکی، در چند ایالت آمریکا گسترده شده اند، اما میلواکی و شرکت مادرش، یعنی تکتونیک، ابزارها و لوازم جانبی خود را در سطح بین المللی و در کشورهای مختلف آسیایی، مکزیک، اروپا و ایالات متحده آمریکا تولید می کنند. قسمتی از ابزارها و باطری های ابزارهای شارژی این شرکت هم در کارخانه هایی در کشورهای چین، ویتنام، مکزیک، آلمان و جمهوری چک ساخته می شوند.
8- دیوالت ( Dewalt)
دیوالت یک برند آمریکایی تولید کنندهی ابزار آلات برقی، ابزار شارژی، ابزار دستی و متعلقات مختلف، برای امور ساختمان سازی، مکانیکی، نجاری و سایر مصارف صنعتی و خانگی میباشد.
این برند خوشنام پس از سال ها فعالیت توانسته است بیش از ۲۰۰ مدل ابزار آلات برقی تولید کند و نیز ۸۰۰ نوع لوازم جانبی و متعلقات مربوط را در فهرست کالاهای خود ثبت نماید.
شرکت دیوالت دارای 7 کارخانه تولیدی در شهرهای مختلف آمریکاست و دفتر اصلی شرکت Dewalt در مریلند آمریکا واقع است. دیوالت یکی از شرکتهای زیر مجموعه شرکت بلک اند دکر میباشد که بعدا توسط شرکت استنلی خریداری شد و به استنلی بلک اند دکر تغییر نام داد.
دیوالت در طول زمان
شرکت دیوالت در سال ۱۹۲۴ توسط ریموند دیوالت، مخترع اره شعاعی بازودار، پایه گذاری شد و در سال 1947 خود را به عنوان یک برند باکیفیت ابزارآلات به بازار معرفی کرد. دیوالت در سال 1949 توسط شرکت American machin & foundry co خریداری شد و همانطور که گفتیم، در سال 1960 به شرکت بلک اند دکر فروخته شد. بلک اند دکر، چند سال پس از خرید دیوالت، در سال 1989 خط تولید اره بازویی خود را متوقف کرد و کارخانه های تخصصی خود را راه اندازی کرد. اما، کماکان اره بازویی با طراحی و تکنولوژی شرکت دیوالت تولید و عرضه می شود.
در سال 1994، دیوالت شرکت ELU را که تولید کنندهی حرفه ای و تخصصی ابزارآلات نجاری بود را به مالکیت خود درآورد و به این ترتیب، خط تولید محصولات نجاری را با تکنولوژی پیشرفته به ثمر رساند.
در سال ۲۰۰۲ شرکت تولید کننده ابزارهای دیوالت فعالیت خود را در کشور آمریکا متوقف کرد و تصمیم گرفت که محصولات خود را در کشورهای دیگری مثل کره جنوبی، تایلند، چین و مکزیک تولید کند. البته هم اکنون، محصولات دیوالت بار دیگر در کشور آمریکا مونتاژ می شوند و بعضی از دفاتر آن بازگشایی شده اند.
دیوالت در سال ۲۰۰۲ با شروع تولید ابزار دستی تعداد محصولات خود را بسیار بالا برد.
در سال 2004، بلک انددکر، شرکت Porter-cable را با ردهی تولید ابزار برق و کابل خریداری کرد و آن را با شعبه دیوالت واقع در شهر جکسون در ایالت تنسی آمریکا ترکیب نمود. در سال 2011، این شرکت خط تولید ابزارآلات ساختمانی از قبیل چاقوهای ساختمانی، انبردست، اره، چکش و موارد مشابه را تاسیس کرده و در سال 2013 نیز خط تولید ابزارآلات برقی خود از جمله کلید، پریز و نیز ابزار آلات مکانیکی را گسترش داد. در همین سال برند ابزار دیوالت با انتشار یک اعلان مطبوعاتی اظهار نمود که قصد دارد خط مونتاژ برخی از محصولات خود را از کشورهای برزیل، چین، جمهوری چک، ایتالیا، مکزیک، انگلیس و آمریکای مرکزی به کشور ایالت متحده آمریکا منتقل کند.
ماجراجویی دیوالت
دیوالت در زمینه های دیگر به جز تولید ابزار الات دیوالت هم فعالیت کرده و ماجراجویی خود را به حوزه های دیگر هم کشانده است. از جملهی این فعالیت های متفاوت، مشارکت در مسابقات جهانی اتومبیل رانی بود. دیوالت در بین سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۹ اسپانسر مسابقات اتومبیل رانی شد و در این مدت توانست ۱۸ بار برنده مسابقات متنوع شود و جوایز مهم زیادی را کسب کند.
در آوریل سال 2016 هم شرکت دیوالت بخت خود را در عرصه تولید گوشی موبایل هوشمند با سیستم عامل اندروید امتحان کرد. این نوع از گوشی ها امکانات ویژه ای داشت و مخصوص کار مهندسان ساختمان طراحی و ساخته شده بود. این گوشی های مجهز و نوآورانه، با قیمت 544 دلار وارد بازار جهانی شد. از قابلیت های جالب این نوع گوش ها توانایی کار در زیر سطوح بتنی با ضخامت دو متر و نیز امکان کار در محدودهی دمایی 20- تا 60 درجه سانتی گراد است.
برندهای ایرانی در رقابت جهانی
از سالهای نخست دهه 1380 شمسی، برندهای نوظهور ایرانی با استانداردهای بین المللی در حوزهی تولید ابزارآلات جهانی شکل گرفتند که توانستند حداقل در بازار ایران رقیبی جدی برای محصولات بین المللی باشند. بی انصافی است که توان رقابتی محصولات برندهای ایرانی در این حوزه را فقط ناشی از قیمت ارزان تر آنها بدانیم؛ چرا که در بسیاری از محصولات آنها تفاوت زیادی از نظر کیفی با برندهای مطرح جهانی وجود ندارد. از طرفی، این برندها امروزه مانند بسیاری از رقبای بین المللی خود، محصولات خود را در کشورهای متنوعی تولید می کنند. در ادامه برخی از این برندها را هم بررسی خواهیم کرد.
9- توسن (TOSAN)
این شرکت که از ابتدای دهه 1380 شمسی، تولید محصولات خود را آغاز نموده است، امروزه محصولات برقی خود را در کشور چین و ابزار آلات دستی خود را در تایوان تولید می کند. برند توسن، در بازار ابزارآلات ایران، برندی شناخته شده است که از حیث کیفیت و قیمت، یک برند بسیار رقابتی است.
10- برند آروا (ARVA)
این محصول، که توانسته به عنوان یک برند شناخته شده، بازار مطلوبی را در ایران به خود اختصاص دهد، امروزه در تمامی 31 استان کشور دارای نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش میباشد.
11- رونیکس (RONIX)
این برند که یکی از شناخته شده ترین برندهای تولید ابزار رونیکس در بازار تجاری ایران است، امروزه در 14 کشور دنیا تولید می شود و خدمات پس از فروش بسیار خوبی را به مشتریان خود عرضه می کند. جور بودن قطعات و پاسخ گویی خوب بخش خدمات پس از فروش، مزیت بزرگ این برند به شمار می رود.
12- دی سی ای (DCA)
کیفیت محصولات و خدمات گسترده ای که این برند در بازار تجاری ایران عرضه می کند، بازاری گسترده را پیش روی این شرکت و محصولات آن قرار داده است.
13- هیوندای (Hyundai)
این شرکت شناخته شدهی ابزارآلات، با وسعت زیادی از نظر نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش، امروزه با بیش از 130 عامل فروش در 31 استان کشور، حضوری فعال در بازار ابزارآلات برقی ایران دارد.
14- اریکسون (ERICSON)
این برند سوئدی که در حوزه های تجاری دیگری نیز فعال می باشد، در بازار ابزارآلات برقی ایران با کیفیت مناسب و نوآوری های خاصی که در عرضه برخی از اقلام ارائه شده داشته، سهم خوبی از بازار را به خود اختصاص داده است.
15- محک (MAHAK)
شرکت البرز ابزار در سال ۱۳۶۱ با احداث کارخانه ای در شهر صنعتی البرز شروع به کارکرده است. اولین محصولی که این شرکت با برند محک عرضه نموده است یک ماشین سنگ سنباده بوده و سپس با موفقیت این محصول، تولید انواع مختلف ماشینهای سنگ سنباده را ادامه داده است.
این شرکت هم اکنون تولید کنندهی انواع ابزارآلات برقی و شارژی، ابزارهای رومیزی و پایه دار، تجهیزات کارگاهی، ابزار باغبانی، ماشین آلات مونتاژ و ماشین آلات چوب است.
شرکت البرز ابزار با همکاری شرکت های “هانینگ آلمان” و “هوپ الکتریک” تایوان به ساخت و عرضه ابزار آلات برقی دست زده است و سپس همکاری هایی با کشورهای هنگ کنگ و چین داشته و بیش از ۲۰۰ نوع محصول تحت نام برند محک روانه بازار کرده است.
شرکت البرز نمایندگی انحصاری شرکت “آینهل آلمان” را هم داراست و توزیع محصولات این شرکت را در ایران انجام می دهد.
در سال ۱۳۹۰ تولید کمپرسورهای هوا با ظرفیت های مختلف در این شرکت به انجام رسیده و در سال ۱۳۹۲ تولید مجموعه دستگاه جوش سر به سر میلگرد با همکاری شرکت پویا گستر و چند شرکت ژاپنی در سابقه این شرکت موجود است.
بنا به گفته وب سایت شرکت البرز ابزار، این شرکت، مسئولیت نصب و راه اندازی ماشین آلات و همچنین خدمات پس از فروش تمام محصولاتی را داراست که با برندهای محک، آینهل ،ولف تک و بتر در بازار ایران عرضه میشوند.
سخن پایانی
اگرچه در این بررسی اجمالی تلاش شد تا گوشه ای از مشخصات برندهای شناخته شده در زمینه ابزارآلات برقی در سطح جهانی و بازار ملی پرداخته شود، اما هنوز پرسش های بیشماری در زمینهی برتری کالاهای هریک از این محصولات، باقی خواهد ماند؛ به طور مثال، شاید هنوز نتوان به جرات گفت که بهترین برند ابزار برقی ایران چیست؛ یا نتوان پاسخی برای پرسش “بهترین مارک دریل” داشت؛ هرچند که در این مجال، فرصت غنیمت شمرده شد تا به بررسی سابقه و ارائهی یک معرفی کلی از برندهای تجاری مطرح در زمینه ابزارآلات برقی پرداخته شود.
نظرات 0