راهنمای خرید پیستوله و نکات مهم برای تهیه این ابزار

راهنمای خرید پیستوله و نکات مهم برای تهیه این ابزار

مقدمه

اگر در هنگام خرید یک پیستوله با مشکل برخورد کرده اید و دچار سردرگمی در هنگام انتخاب آن شده اید، مجله ابزارلاین انواع پیستوله، کاربرد و قیمت آن ها را به خوبی برای شما بررسی خواهد کرد، تا بهترین انتخاب را در هنگام خرید پیستوله داشته باشید.

انواع پیستوله رنگ

انواع پیستوله

انواع پیستوله

پیستوله ها بر اساس نوع و کاربردشان به انواع مختلف پیستوله رنگ پاش، پیستوله گازوئیل پاش، پیستوله قیرپاش، پیستوله سایه پاش و پیستوله ایربراش تقسیم بندی می شوند.

پیستوله رنگ پاش

پیستوله رنگ پاش از پرکاربردترین پیستوله هاست که برای پاشش یکنواخت رنگ بر روی سطوح مختلف از آن استفاده می شود و به انواع مختلف برقی، بادی و شارژی تقسیم بندی می شوند که در ذیل به طور کامل به تعریف آن ها خواهیم پرداخت.

پیستوله قیر پاش

پیستوله گازوئیل پاش

پیستوله گازوئیل پاش

گازوئیل پاش یا همان روغن دان، یک وسیله ی پرکاربرد برای روغن کاری و گریس کاری سطوح و درزها است که در محیط های مختلف به ویژه در تعمیرگاه ها استفاده می شود.

پیستوله قیرپاش

این دستگاه توانایی پاشیدن قیرهای رقیق شده، با کمک یک کمپرسور هوا بر روی سطوح مورد نظر شما را دارد. این دستگاه در صافکاری ها و برای خودروهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

پیستوله سایه پاش

سایه پاش برای اسپری کردن رنگ به صورت خط های باریک و ظریف مناسب است و برای رنگ کاری وسایل و سطوح کوچک و ظریف در انواع رنگ کاری چوب، وسایل تزیینی و فلزات کاربرد دارد.

ایربراش و یا قلم رنگ پاش

از ایربراش می توانیم به عنوان کوچک ترین نوع پیستوله اشاره کنیم. از ایربراش ها جهت رنگ کردن سطوح کوچک و باریک و در هنگام ظریف کاری های مختلف، به خصوص در صنعت رنگ ماشین از این ابزار استفاده می شود.

انواع پیستوله بادی

انواع پیستوله رنگ

انواع پیستوله رنگ پاش

پیستوله رنگ پاش ها همانطور که در قسمت ابتدایی متن به آن اشاره کردیم به انواع مختلف بادی، برقی و شارژی تقسیم میشود:

پیستوله برقی

پیستوله رنگ پاش برقی

پیستوله رنگ پاش برقی

پیستوله برقی، یکی از انواع پیستوله رنگ پاش است که با جریان برق کارمی کند، بنابراین در محیط هایی که دسترسی به پریز برق ندارید، این دستگاه برای شما مناسب نخواهد بود. این دستگاه نسبت به فرچه مویی های موجود در بازار رنگ کاری را به صورت یک دست تر و با ظرافت بیشتری برای شما انجام خواهد داد و در نتیجه، رنگ کاری تمیزتر و با نما و جلوه ی بالاتری به شما ارائه خواهد داد. در واقع در هنگام استفاده از این دستگاه، به انرژی کمتری نیاز دارید و در مقابل کار رنگ آمیزی شما نیز با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت. پیستوله برقی در واقع بیشتر برای مصارف خانگی ، ساختمانی و انجام کارهای سبک مانند رنگ کردن چوب به کار می رود و این مدل از پیستوله برای کارهای صنعتی و رنگ کاری‌های حرفه ای اصلا توصیه نمی شود.

پیستوله بادی

پیستوله رنگ پاش بادی

پیستوله رنگ پاش بادی

این روزها برای صرفه‌جويي در وقت و هزینه، داشتن پاشش رنگ يكنواخت و همچنین صرفه‌جويي در مصرف رنگ و مایع، به جاي قلمو رنگ بهتر است از پيستوله بادی برای رنگ آميزي استفاده کنید. سرعت رنگ آمیزی با این پيستوله بسیار بیشتر است و در هنگام رنگ کاری، دچار خستگی نخواهید شد. پیستوله بادی خیلی پرکاربردتر از پیستوله برقی است و برای استفاده از این وسیله داشتن کمپرسور باد الزامی است. از پیستوله های بادی برای کارهایی با ظرافت بیشتر و رنگ آمیزی سطوح و قالب های فلزی در صنایع خودروسازی، لوازم خانگی و کشتی سازی استفاده می‌شود.
پیستوله های بادی با توجه به داشتن دقت بالا و تنظیمات مختلف، پاشش يكنواخت، وزن سبک تر، اندازه کوچیکتر و نيز طول عمر بیشتر نسبت به پیستوله های برقی از قابلیت های بیشتری نیز برخوردار هستند. سوزن و نازل اکثر پیستوله های بادی از جنس استنلس استیل ضد زنگ ساخته می شود و کاربر می تواند به راحتی سایز سوزن و نازل را نسبت به ویسکوزیته مایع و نوع پاشش در پیستوله بادی مشخص کند. یکی ديگر از خصوصيات مهم پيستوله بادی، داشتن تظیمات مختلف است که اکثرا شامل سه تنظيم برای نوع پاشش، عرض پاشش و کنترل فشار هوا می باشد، این تنظیمات تاثیر بسیار زیادی در کیفیت پاشش، تمیزی و ظرافت کار رنگ آمیزی شده دارند.

پیستوله برقی

پیستوله برقی رونیکس

پیستوله رنگ پاش شارژی

پیستوله شارژی برای رنگ پاشی فضاهای کوچک، کارهای خاص و ظریف طراحی شده است. از مهم‌ترین ویژگی این محصول می‌توانیم به قابلیت جا به جایی آسان آن اشاره کنیم.
با تعاریف انواع رنگ پاش در مجله ابزارلاین، شما می توانید به راحتی بهترین انتخاب را در این زمینه با توجه به سطحی که قصد رنگ آمیزی آن را دارید انتخاب کنید.

قیمت انواع پیستوله رنگ

راهنمای خرید پیستوله

اهمیت فشار هوا در پیستوله رنگ

فشار هوا در به کار گیری پیستوله ها اهمیت زیادی دارد زیرا اگر فشار نامناسبی برای استفاده از پیستوله به کار گرفته شود، احتمال آسیب رسیدن به دستگاه و کم شدن کارایی و عمر دستگاه را افزایش می دهد. به طور کلی، مناسب نبودن فشار هوای دستگاه کمپرسور، احتمال آسیب و خرابی در تمامی ابزارهای بادی را بالا خواهد برد.
نکته حایز اهمیت این است که فشار کاری ابزارهای بادی نه باید از حد مناسب پایین تر و نه از حد مناسب بالاتر باشد و فشار هوای کمتر و بیشتر، هر دو کارایی را کاهش خواهد داد.

قیمت خرید پیستوله بادی

قیمت خرید پیستوله

برای جلوگیری از این موضوع پیشنهاد می شود که قبل از شروع کار با پیستوله رنگ و هر نوع ابزار بادی و پنوماتیک، حتما دفترچه‌ی راهنمای آن را بخوانید. فشار مناسب کاری پیستوله های بادی، معمولا، در محدوده‌ی 3 تا 4 بار است.
از آنجایی که پیستوله ها دست کم سه حالت تنظیم دارند، پس در این شرایط، قابلیت تنظیم فشار هوای خروجی دستگاه با کمک پیچ تنظیم فشار هوا فراهم خواهد بود.
باید توجه کرد که اگر به صورت همزمان از دو یا چند پیستوله استفاده می شود، به یک عدد کمپرسور هوای 500 لیتری و یا هزار لیتری با فشار ثابت هوای 8 بار نیازمند خواهیم بود.

قیمت خرید پیستوله بادی

تفاوت پیستوله برقی و بادی

تفاوت پیستوله برقی و بادی

در بین ابزارهای رنگکاری گوناگون، دو نوع از پیستوله ها یعنی پیستوله بادی و پیستوله برقی رایج ترین و محبوب ترین نوع آنها هستند و امروزه، در مشاغل مختلف، نوع بادی این وسیله بسیار به کار گرفته می شود.
در پیستوله برقی، یک موتور نیروی لازم برای پاشیدن رنگ و انواع مایعات را فراهم می کند و به همین دلیل، فشار هوای مصرفی به صورت یکنواخت خواهد بود.
در پیستوله های بادی فشار هوا در مقایسه با پیستوله های برقی بالاتر است.
تفاوت عمده دیگر این دو نوع ابزار بادی هم، در مقدار رنگ مصرفی آنهاست که نوع بادی آنها مصرف رنگ کمتری را نسبت به نوع برقی داراست.

نکات خرید انواع پیستوله

نازل پیستوله

یکی از مهم ترین نکات در هنگام خرید یک پیستوله، توجه به نازل به کار رفته در آن است. نازل ها در پیستوله، وظیفه ی خارج کردن رنگ از مخرن پیستوله را دارند. قطر و اندازه ی نازل با توجه به ماده ای که در مخزن است ، متفاوت خواهد بود. برای نمونه ، از نازل با قطر ۱.۳ میلی متر، برای رنگ کاری خودرو و از نازل هایی با قطر بالاتر مثلا ۲.۱ میلی متر، برای رنگ فضاهای عمیق تر و سطوح وسیع تر استفاده می شود.

توان پیستوله

پیستوله‌ها براساس اندازه نازل خود و فشاری که تولید می‌کنند، دسته بندی و طبقه بندی می شوند. به عنوان مثال: دستگاه‌هایی با واحد اندازه گیری پوند بر اینچ مربع، گالن در دقیقه و اسب بخار، بیشتر می‌توانند نازل های بزرگ‌تر را که برای اسپری کردن پوشش های ضخیم‌تر مورد نیاز است، بر روی خود تحمل کنند. همچنین اندازه پروژه ای که قصد رنگ آمیزی آن را دارید نیز، میزان قدرت مورد نیاز را تعیین می‌کند. مثلا یک پروژه بزرگ، به یک الگوی اسپری با وسعت بیشتر و فشار بیشتری نیازمند است اما پروژه‌های کوچک‌تر ، با یک دستگاه دستی کوچک نیز، نیاز شما را برآورده خواهند کرد.

راهنمای خرید پیستوله

راهنمایی خرید پیستوله

جنس بدنه

به جنس بدنه ی پیستوله در هنگام خرید توجه کافی را داشته باشید. بهتر است پیستوله هایی که به صورت فلزی ساخته شده اند را انتخاب و خریداری نمایید، زیرا از طول عمر بالاتری برخوردار هستند و در اثر استفاده ی طولانی مدت و مداوم دچار فرسودگی نمی شوند؛ همچنین توسط هر ماده ی پاک کننده ای به راحتی می توانید سطح و اجزای داخلی آن را به راحتی تمیز کنید.

قابلیت جا به جایی و حمل آسان

یکی دیگر از نکاتی که باید به در هنگام خرید پیستوله و انواع آن دقت کافی داشته باشید، راحتی در حمل و جا به جایی پیستوله است. مثلا بعضی پیستوله بادی های بزرگ به صورت چرخ دار برای حمل آسان تر ساخته می شوند و برخی نیز به صورت کوله قابلیت جا به جایی و حمل دارند.

گنجایش مخزن و تنظیم فشار دستگاه

به گنجایش مخزن و قابلیت تنظیم فشار دستگاه نیز باید دقت کافی را داشته باشید. زیرا قابلیت تنظیم فشار دستگاه، باعث افزایش طول عمر نازل نیز خواهد شد.

ماده درون مخزن

همانطور که در قسمت های ابتدایی متن به آن اشاره کردیم، پیستوله ها در انواع مختلفی تولید و روانه ی بازار می شوند. بنابراین با توجه به کار خود، ماده موردنظر و همچنین نوع پاشش ، پیستوله مورد نظر خود را انتخاب و خریداری نمایید.

تمیز کردن و قابلیت تعویض قطعات پیستوله

پیستوله ها از جمله دستگاه و ابزارهایی هستند که همواره نیاز به پاکسازی و تمیز شدن دارند و از آنجایی که با هربار رنگ آمیزی و پاشش انواع رنگ، نیاز به پاکسازی تمام قطعات دستگاه دارید، تا هیچ گونه مواد و رنگی بر روی دستگاه شما باقی نماند، بهتر است به سراغ دستگاه هایی بروید که قابلیت شستشوی آسان دارند و می توان با جدا کردن قطعات، به خوبی تمام اجزا و بخش های داخلی را تمیز کرد.
همچنین بهتر است از پیستوله هایی که قطعات آن قابلیت تعویض دارند استفاده کنید. مثلا در هنگام از بین رفتن نازل و یا سوراخ شدن مخزن و یا به هر علت دیگری ، دستگاه شما قابلیت و کارایی خود را از دست داد، به راحتی بتوانید قطعه‌ی مورد نظر خود را با قطعه‌ی جدید جایگزین کنید.

قیمت انواع پیستوله رنگ پاش

قیمت انواع پیستوله

قیمت انواع پیستوله

در هنگام خرید هر وسیله یا ابزاری، جدای از مهم بودن کیفیت و اجزای سازنده دستگاه، قیمت وسیله نیز از اهمیت بسزایی برای خریداران برخوردار است. بسته به اندازه پیستوله و کیفیت دستگاه مورد نیاز شما، پیستوله ها قیمت های متفاوتی را در بازار به خود اختصاص داده اند. طبیعتا پیستوله‌هایی که برای استفاده مداوم و کارهای صنعتی ساخته شده‌اند، قیمت بالاتری نیز دارند.
پیشنهاد ما این است اگر قصد انجام کارهای مداوم را با پیستوله ندارید و تنها برای یکبار از آن استفاده خواهید کرد، کرایه کردن پیستوله، کاری عاقلانه تر به نظر می رسد. اگر کار رنگ‌آمیزی زیادی ندارید، این کار نه‌ تنها مقرون به صرفه است، بلکه دستگاه‌های اجاره‌ای از نوع تولید انبوه و باکیفیت هستند و پس از اتمام کار، نیازی به فضایی برای نگهداری بلند مدت این دستگاه ها را ندارید.

شرکت سازنده

از مهم ترین نکات در هنگام خرید یک پیستوله باکیفیت، می توان به شرکت تولیدکننده این دستگاه ها اشاره کرد. امروزه شرکت های به نام و معتبر زیادی به تولید این دستگاه پرداخته اند، که از بهترین پیستوله بادی ها می توانیم به پیستوله بادی رونیکس، توسن، نووا، اینکو و بسیاری از برندهای دیگر اشاره کنیم. برای خرید انواع پیستوله بادی، شارژی و برقی به وب سایت فروشگاهی ابزارلاین به آدرس abzarline.com مراجعه نمایید.
مجله ی ابزارلاین همواره در تلاش است تا به روز ترین اطلاعات را در خصوص انواع مختلف ابزار و دستگاه های برقی و دستی در اختیار شما خواننده‌ی عزیز قرار دهد.

نظرات 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *