پمپ آب کولر آبی چیست؟
پمپ کولر ، یکی از اجزای مهم کولرهای آبی است که ساختاری شبیه به پمپ آب ساختمان دارد. ابعاد این پمپ نسبت به پمپ آب ساختمان کوچکتر است و همانند آن از دو قسمت الکتریکی و مکانیکی تشکیل شده است. قسمت موتور دستگاه ، بخش الکتریکی و قسمت پروانه و شفت ، بخش مکانیکی دستگاه محسوب میشوند.
پمپ کولر آبی ، آبی که در مخزن و کف کولر وجود را برای رسیدن به سه راهیهای توزیع آب پمپاژ میکند. این کار باعث خیس شدن پوشالها و در نتیجه خنک شدن باد کولر میشود.
اجزای پمپ آب کولر
پمپ آب کولر از قسمتهایی از جمله کلاهک ، پایه ، پروانه ، کفی و چپقی تولید و ساخته شده است که هر کدام در درست کار کردن پمپ ، تاثیر بسیار زیادی میگذارند.
پایه ، قسمتی از بدنه است که در داخل آب قرار میگیرد و کفی در زیر پایه و در قسمت آب بند پمپ قرار است. پروانه که به صورت سه پر یا چهار پر ساخته میشود ، نقشی مانند یک توربین دارد و آب را برای رسیدن به سه راهیهای توزیع ، پمپاژ میکند.
چپقی وظیفهی انتقال آب به سه راهیها را بر عهده دارد و کلاهک که بر روی بدنه قرار میگیرد ، از ورود آب به داخل پمپ و در نتیجه سوختن آن جلوگیری میکند.
میزان مصرف برق پمپ آب کولر آبی
تا به حال با این سوال برخورد کردهاید که هر پمپ آب کولر ، چقدر برق مصرف میکند ؟ و یا حتی مصرف برق آن به چه عواملی بستگی دارد ؟ ما در این مقاله به این دو سوال شما پاسخ خواهیم داد.
تمامی پمپ های آب کولر ، توانی بین 0 تا 500 وات دارند و معمولا به صورت تک فاز ساخته شدهاند.
پمپهای قدیمی که در بازار موجود هستند ، معمولا 65 وات در ساعت برق مصرف میکنند و دور موتور آنها به 2400 دور در دقیقه میرسد. اما در مقابل در پمپهای امروزی ، حداکثر مقدار مصرف برق ، 16 وات در ساعت است که میزان قابل توجهی و حدود 60 درصد ، مصرف برق کاهش یافته است.
قدرت موتور این پمپها علاوه بر مصرف برق پایین ، حدود 25 درصد افزایش یافته است ، یعنی دور موتور پمپهای امروزی به حدود 3000 دور در دقیقه میرسد.
عوامل تاثیرگذار بر میزان مصرف برق پمپ آب کولر
به طور کلی و به صورت کامل و دقیق نمیتوان گف که میزان مصرف برق پمپهای کولر به چه صورت است و چه عدد ثابتی دارد. هرچه برای انتقال و هدایت آب به قدرت بیشتری احتیاج داشته باشیم ، در نتیجه انرژی بالاتری لازم داریم و به تبع میزان مصرف برق نیز بالاتر است. به عنوان مثال ، هرچه دهانههای پمپ آب ، دهانهی ورودی و خروجی بزرگ باشد ، در نتیجه پمپ آب به توان بالاتری نیاز دارد و همانطور که گفتیم هرچه توان پمپ بالاتر برود ، میزان مصرف برق آن نیز بالاتر خواهد رفت.
به طور کلی میزان مصرف برق پمپ آب کولر ، به عواملی از جمله خود پمپ ، نوع پمپ ، توان پمپ ، متراژ جایی که قرار است کولر خنک کند و عوامل بسیار زیاد دیگری بستگی دارد.
دو مدل پمپ آب با کیفیت موجود در بازار
پمپ آب کولر موتوژن مدل تبریز sh300
پمپ کولر موتوژن تبریز ، برای کولرهای آبی تا ظرفیت 7000 است. شفت این پمپ از جنس استیل و پروانهی آن از پلاستیک ساخته شده است. این پمپ آب کولر دارای موتور تکفاز با جریان الکتریکی 0.5 آمپر است که توان ورودی آن برابر با 51 وات و توان خروجی آن برابر با 8 وات است. این موتور توان گردش 2500 دور در دقیقه دارد و آب را تا حداکثر ارتفاع 3 متر پمپاژ کند.
پمپ آب کولر الکتروژن مدل البرز تیپ 31400
پمپ آب الکتروژن برای انواع کولرهای 3000، 5000 و 7000 مناسب است.
حداکثر دبی جریان آب این پمپ برابر با 2 متر مکعب در ساعت است و قطر دهانه خروجی پمپ برابر 1 اینچ یا 2.54 سانتیمتر است. این پمپ کولر که مجهز به موتور تکفاز است، جریان الکتریکی 0.4 آمپر را از خود عبور می دهد و توان ورودی آن 50 وات است.
حداکثر ارتفاع پمپاژ این پمپ برابر با 10 متر است و موتور آن با دور گردش 2400 دور در دقیقه می چرخد.
نظرات 0