مقدمه
کشورمان ایران از جمله کشورهای گرم و خشک است که وجود سیستمهای سرمایشی و انواع کولر در آن از جمله ملزومات زندگی است. امروزه دو نوع کولر گازی و کولر آبی در مناطق مختلف مورد استفاده میگیرد. کولرهای گازی نسبت به کولرهای آبی قیمت بالاتری دارند و همهی افراد نمیتوانند آنها را خریداری نمایند. بنابراین استفاده از کولر آبی بهترین و مناسبترین گزینه است.
کولرهای آبی یکی از وسایل و دستگاههای پر مصرف در زمینهی انرژی برق است. ما باید تلاش کنیم تا حد امکان میزان مصرف برق این وسیله را کاهش دهیم تا از هدر رفت انرژیها جلوگیری کرده باشیم.
یکی از مهمترین قطعات و اجزای کولر آبی ، پمپ آب آن است. پمپ آب کولر ، آبهای جمع شده در کف کولر را به سه راهیهای توزیع آب که بالای پوشالها قرار گرفتهاند ، منتقل میکند. این کار در خنک شدن باد کولر تاثیر بسیار زیادی دارد.
ما در این مقاله قصد داریم انواع پمپ کولر آبی را برای شما مورد بررسی قرار دهیم و مزیتهای آنها را به یکدیگر بیان کنیم تا شما بتوانید برای پمپهای قدیمی خود که انرژی برق بسیار زیادی مصرف میکردند ، جایگزین مناسبی پیدا کنید.
انواع پمپ آب کولر
پمپ آب کولر برقی و پمپ آب کولر مکانیکی از انواع پمپ آب هستند که پمپ برقی برای به کار افتادن به انرژی الکتریسیته احتیاج دارد؛ در حالی پمپ مکانیکی به نیروی برق نیاز ندارد و نیروی مورد نیاز خود برای کار را از طریق گردش موتور کولر تامین میکند.
پمپ آب برقی کولر
پمپ برقی همانند تمامی پمپها ، آب را از مخزن به بدنه و دیوارههای کولر منتقل میکند. این پمپ از اجزای مختلفی از جمله پایه اصلی که داخل آب قرار میگیرد ، پروانه سه پر یا چهار پر که آب را پمپاژ میکند ، چپقی که آب را به سه راهیها منتقل میکند و کلاهک پمپ که از ورود آب به داخل پمپ جلوگیری میکند ، ساخته شده است.
پمپ مکانیکی کولر آبی
این پمپها همانند پمپهای برقی ، آب را از مخزن کولر به سه راهیهای توزیع آب منتقل میکنند. این قطعه انرژی خود را از گردش موتور کولر و به صورت مکانیکی و بدون نیاز به نیروی برق تامین میکند.
مقایسهی پمپ مکانیکی و پمپ برقی
برق مصرفی
پمپهای مکانیکی ، میزان برق مصرفی را تا 50 درصد کاهش میدهند که این رقم بسیار بالا و قابل توجهی است. استفادهی مرتب از پمپهای برقی در فصول گرم سال ، موجب هدر رفت انرژی میشود و هزینههای بالایی نیز دارد ، اما با استفاده از این پمپها میزان برق مصرفی به میزان بسیار زیادی کاهش پیدا میکند.
مصرف آب
از دیگر مزیتهای پمپ مکانیکی نسبت به پمپهای برقی میتوانیم به صرفه جویی در مصرف آب اشاره کنیم. دبی پمپهای برقی با دور کند و تند کولر ثابت میماند و تغییری نمیکند. به عبارتی میزان پمپاژ آب با توجه به سرعت موتور کم و زیاد نمیشود.
در پمپهای مکانیکی ، دبی پمپ با دور تند و کند تغییر میکند. علت این تغییر ، اتصال پمپ مکانیکی به موتور کولر است.
تغییر اندازه
ارتفاع پمپهای مکانیکی توسط شیری که بر روی آنها تعبیه شده است ، قابلیت تنظیم دارد؛ در صورتی که پمپهای برقی از چنین قابلیتی برخوردار نیستند.
خطر برق گرفتگی
در پمپهای برقی ، به علت مصرف بالای برق ، احتمال برق گرفتگی وجود دارد. در مقابل پمپهای مکانیکی میزان برق مصرفیشان 5 تا 10 وات است؛ بنابراین احتمال برق گرفتگی در این پمپها صفر درصد است.
نرخ جریان
نرخ جریان پمپهای مکانیکی بیشتر از پمپهای برقی است؛ بنابراین پمپهای مکانیکی قدرت بیشتری نسبت به پمپهای برقی دارند.
دوام و کیفیت
قطعات پمپهای مکانیکی به صورت فلزی ساخته شدهاند و با روکش پلاستیکی پوشش داده شدهاند. به همین مقاومت بالایی در برابر آسیبهای احتمالی دارند و از دوام و کیفیت مناسبی نسبت به پمپهای برقی برخوردار میباشند.
نصب راحت
پمپهای مکانیکی نسبت به پمپهای برقی خیلی سریع و راحت نصب میشوند ، به گونهای که شما نیز با ابزارهای ساده و بدون نیاز به فرد متخصص و با استفاده از دفترچه راهنما به راحتی میتوانید این پمپها را نصب و راه اندازی کنید.
صدا و حرارت
پمپهای مکانیکی نسبت به پمپهای برقی سیستم سادهتری دارند و صدا و حرارت کمتری نیز ایجاد میکنند.
سخن پایانی
به طور کلی پمپهای مکانیکی که امروزه وارد بازار شدهاند ، عملکرد بهتری نسبت به پمپهای برقی دارند و اگر آنها را جایگزین پمپهای برقی کنیم ، به صرفه جویی در انرژی برق و همچنین کاهش مصرف آب کمک بسیار زیادی خواهیم کرد. ، به طور کلی ، استفاده از پمپ مکانیکی کولر به جای پمپ برقی کولر آبی که هم به صرفهتر است و هم مزایای بسیار زیادی دارد.
نظرات 0