چسب قطره ای و کاربردهای آن در خانه و محل کار

فهرست مطالب
انواع چسب قطره ای

چسب قطره ای جزو پرکاربردترین چسب های بازار است که تقریبا در تمامی فروشگاه ها برای خرید یافته می شود. این نوع چسب که به خاطر کوچک بودن خود، به راحتی در همه جا قابل استفاده است، در بعضی انواع خود، چسب همه کاره نیز نامیده می شود. چسب قطره ای پس از مصرف، باقی مانده زیادی از خود به جا نمی گذارد و یک نوع چسب فوری است که با قرار دادن لایه‌ی نازکی از آن بر روی دو سطح مختلف، اتصال خوب و بسیار محکمی ایجاد می کند.
از نکات خوب استفاده از این چسب قطره ای این است که برای اتصال سطوح با کمک این چسب نیازی به هیچ ترکیب دیگری نیست.
چسب قطره ای به انگلیسی Super Glue نامیده می شود، کاربردهای گوناگونی دارند و در تمام امور مختلف ساخت و ساز و تعمیرات، ساخت کاردستی، اتصال انواع کاغذ و چسباندن پلاستیک و سایر مواد به کار می رود. بعضی از انواع چسب قطره ای برای اتصالات صنعتی مثل اتصال آهن و انواع فلزات به کار برده می شوند اما نوعی از چسب قطره ای که چسب های همه کاره یا چسب های سیانواکریلات نام دارند، هم در انواع کاربری های خانگی و هم در مصارف صنعتی کاربرد دارند.

چسب قطره ای بسیار قوی
قیمت چسب قطره ای کوچک

تاریخچه چسب قطره ای

جالب است بدانید که چسب قطره ای، به صورت اتفاقی، دو بار کشف شده است. برای بار اول، در سال 1942، دکتر هری کوور این چسب را در حین یک پژوهش علمی کشف کرد و نام علمی “متیل آلفا سیانو آکریلات” بر روی آن گذاشته شد. در واقع، این دانشمند، در طی آزمایش های خود فرمولی کشف کرد که بلافاصله بعد از تماس پیدا کردن با هر سطحی، به آن می چسبید. اما، این کشف زیاد جدی گرفته نشد و بازار تجاری آن نادیده گرفته شد. اما چند سال بعد، همین شخص، چسب قطره ای یا سیانو آکریلات ها را برای بار دوم کشف کرد. او این بار از تجربه خود درس گرفت و این ترکیب را به تولید گسترده رساند و به اصطلاح آن را تجاری سازی کرد. امروزه قیمت انواع چسب قطره ای تعیین کننده‌ی اهمیت این محصول است.

کاربرد چسب قطره ای
خرید چسب قطره ای

ویژگی های چسب قطره ای

چسب قطره ای super glue بر خلاف چسب اپوکسی یا چسب های دو جزئی‌ای مثل چسب دو قلو، یک چسب تک جزئی است و نیازی به ماده خشک کن ندارد. در واقع، در فرایند خشک شدن یا پلیمریزاسیون چسب قطره ای، قطرات ریز آب موجود بر روی سطوح و ذرات خارجی، وظیفه‌ی خشک کن را به عهده می گیرند و این کار را به سرعت هم انجام می دهند. چسب قطره ای کاربردهای فراوانی در زمینه های صنعت، امور ساختمان و حتی امور منزل دارد به طوری که نبودن آن شاید بسیاری از کارها را لنگ بگذارد.
بعضی از ویژگی های چسب قطره ای عبارتند از : خشک شدن در مدت زمان کمی بین ۵ تا ۱۵ ثانیه؛ نفوذپذیری خوب در سطوح به خاطر روان و مایع بودن به طوری که این چسب در داخل یک تیوب شبیه به خمیر دندان و یا در یک ظرف نگهدارنده مشابه با ظرف نگهداری روغن های خیاطی بسته بندی می شود؛ نیاز نداشتن به خشک کن؛ مقاومت خوب در برابر بسیاری از حلال ها مانند الکل، بنزین و روغن؛ مقاومت در برابر رطوبت؛ مقاومت در برابر گرما؛ بی رنگ بودن و مناسب بودن برای امور تزئینی؛ قدرت چسبندگی بالا و مناسب بودن برای اتصال قطعاتی که نیازمند مقدار کمی از چسب هستند.
حلال چسب قطره ای خشک شده، استون است و کار تمیز کردن آن باید با حوصله و با یک پنبه آغشته به استون انجام شود.

انواع چسب قطره ای
چسب قطره ای قوی

کاربرد چسب قطره ای

چسبندگی بالای چسب قطره ای در کنار مزایای بسیاری که دارد، باعث شده تا افراد عادی و متخصصان، برای انواع مصارفی مثل مصارف خانگی، پزشکی و دندان پزشکی و اتصال اجسام لاستیکی، پلاستیکی، سیلیکونی، کائوچویی و سایر اجسام از آن به صورت گسترده ای استفاده کنند. علاوه بر این موارد می توان از چسب قطره ای برای اتصال چرم، اتصال سفال و سرامیک، اتصالات چوبی، ام دی اف و نئوپان، چسباندن سنگ، چسباندن مدارهای الکترونیکی استفاده کرد. چسب قطره ای برای طراحی و دکوراسیون ناخن، ساخت کاردستی و تکالیف مدرسه دانش آموزان، صنعت مخراج کاری طلا و بسیاری از موارد دیگر به کار می رود. چسب قطره ای برای کفش و لباس و پوشاک مختلف هم به کار می رود.

چسب قطره ای آلفا
چسب قطره ای اینستنت آلفا

انواع چسب قطره ای

چسب های قطره ای با توجه به کاربرد خود و با توجه به اجسامی که قادر به چسباندنشان هستند، به چند دسته‌ی اصلی تقسیم می شوند که شامل چسب همه کاره، چسب آکواریوم، چسب پلاستیک و چسب فلز می‌شود.

چسب همه کاره

چسب قطره ای همه کاره برای اتصال تمام اجسام به همدیگر به کار می رود. مدل های مختلف این نوع چسب، قدرت های چسبندگی مختلفی دارند. این نوع چسب یک چسب همه فن حریف است و چسباندن تمام موادی مثل شیشه، پلاستیک، فلز و کاغذ را به خوبی انجام می دهد. در بیشتر موارد، از چسب های قطره ای ضعیف تر، برای اتصال برگه های کاغذ و ساختن انواع کار دستی استفاده می شود و از مدل های قوی تر، برای اتصالات قوی تر و چسباندن اجسام سخت تر استفاده می شود.

چسب آکواریوم

چسب های آکواریوم بیشترین کاربرد را در صنایع شیشه و لوله دارند و در این عرصه پیشتاز هستند. در این موارد، چسب آکواریوم برای اتصال دادن و نیز عایق کاری لوله ها و شیشه ها به صورت گسترده ای به کار برده می شود.

چسب پلاستیک

چسب پلاستیک چنانچه از عنوانش هم پیداست، مخصوص چسباندن اجسام پلاستیکی به همدیگر است. این نوع چسب، هم برای کاربردهای خانگی و هم کاربردهای صنعتی و حرفه ای به خوبی به کار برده می شود.

چسب فلز

چسب فلز معمولا برای اتصال دادن اجسام فلزی گوناگون و البته سبک و کم حجم کاربرد دارد.

نکات استفاده از چسب قطره ای

هنگام استفاده از چسب های قطره ای باید مراقب باشیم که با پوست ما برخورد نکند زیرا به آسانی از پوست جدا نمی شود و باعث آسیب رسیدن به پوست خواهد شد. اگر چنین اتفاقی افتاد، باید از حلال استفاده نمود. برای کندن چسب از روی اجسام مختلف هم می توانید با یک جسم نوک تیز آن را از روی قطعات بزدایید.
بعد از باز کردن پلمپ چسب قطره ای، می توان به مدت یکماه آن را مصرف نمود و بعد از این مدت، چسب خشک خواهد شد و دیگر قابل استفاده نیست. اما اگر پلمپ چسب باز نشده باشد، معمولا تا یک سال می توان از آن استفاده کرد.
لازم است بدانید که در موقع باز کردن چسب، به هیچ وجه از ته چسب برای باز کردن آن استفاده نکنید زیرا امکان دارد چسب به اطراف پخش شود و باعث دردسر شود.

برای اتصال سطوح با کمک چسب قطره ای، باید فقط مقدار کمی از آن را به سطوح آغشته کرد. میزان توصیه شده برابر با یک قطره برای هر ۶ سانتی متر مربع است.

چسب قطره ای معمولی برای سلامتی چندان زیان آور نیست اما در هنگام استفاده لازم است نکات ایمنی مثل نزدیک نکردن به دهان، بینی و چشم رعایت شود و البته از تنفس بخار آن جلوگیری شود.

اگر می خواهید بدانید چسب قطره ای چگونه پاک میشود باید بگوییم که توسط استون به راحتی پاک می شود و از این نظر، یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده‌ی خانگی است.

انواع چسب قطره ای
چسب قطره ای ارزان

برندهای چسب قطره ای

انواع چسب های قطره ای در ابعاد، اشکال و بسته بندی های مختلف، هم در داخل کشور و هم در خارج از کشور تهیه و عرضه می شوند. از جمله برندهای معروف تر چسب قطره ای می توانیم به چسب قطره ای رازی ، چسب قطره ای غفاری، جانسون، اوهو، پالکس، اولیک، سانافیکس، بیک، گاما، کاسپین و چسب قطره ای آلفا اشاره کنیم. قیمت چسب قطره ای بسته به کیفیت و کاربرد آن متغیر است.

انواع چسب قطره ای
خرید انواع چسب قطره ای

سخن آخر

چسب قطره ای قوی به خاطر مقاومت خوب خود در برابر انواع حلال ها، داشتن قدرت بالای چسبندگی در اتصال انواع سطوح، کم حجم بودن و حمل آسان و دارا بودن زیان کم برای سلامتی، جزو محصولات پر کاربرد در تمام منازل، مشاغل، کارگاه ها و کارخانه هاست. ویژگی های این فرمول پر سود، وجود حداقل یک عدد از آن را در هر مکانی لازم کرده است. خرید چسب قطره ای اگر با دقت کافی انجام شود، می تواند برای شما یک کار خوشایند و کاربردی به شمار رود و شما را از خریدن انواع چسب های دیگر بی نیاز کند.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *