Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/abzarlin/public_html/mag/wp-includes/functions.php on line 6114
مقاله ابزارفرآیند تراشکاری چگونه انجام می‌شود ؟ - مقاله ابزار

فرآیند تراشکاری چگونه انجام می‌شود ؟

فرآیند تراشکاری چگونه انجام می‌شود ؟

مقدمه

فرآیند تراشکاری چگونه انجام می‌شود ؟ آیا با فرآیند تراشکاری آشنایی دارید ؟ تراشکاری را می‌توانیم از ابتدایی ترین فرآیندهای ماشین کاری نام ببریم که در آن قطعه‌ی مورد نظر به وسیله‌ی یک ابزار تیز مانند الماس تراشکاری شکل داده می‌شود. به عبارتی قطعه‌ی کار چرخش داده می‌شود و با استفاده از الماس و حرکت خطی بر روی آن تراش مورد نظر داده می‌شود و در نهایت قطعه‌ی مورد نظر ساخته می‌شود.
فلزات از جمله مواد سختی هستند که شکل دادن آن‌ها کار بسیار سخت و پر اهمیتی است که این کار به وسیله ی ابزارهای سختی همچون الماس تراشکاری انجام می‌شود. از الماس های تراشکاری برای تیز کردن ابزارهای درست شده از کاربید تنگستن ، شیشه ، فلزات غیر آهنی ، اره کردن ، سوراخ کردن سیمان و سنگ استفاده می شود .

پارامترهای فرآیند تراشکاری

انواع فرآیند تراشکاری

تراشکاری چیست ؟

تراشکاری فرآیندی است که به وسیله‌ی آن می‌توانیم به تمام قطعات و مواد سختی همچون فلز ، شکل مورد نظر خود را بدهیم و انواع قطعات در اشکال مختلف را تولید کنیم.
در عملیات تراشکاری به وسیله‌ی ماشین تراشکاری به روش براده برداری ، به انواع فلزات و قطعات سخت شکل مورد نظر داده می‌شود. فلزات که معمولا به شکل استوانه هستند با سرعت و میزان قدرت مشخصی به چرخش درمی‌آیند و با حرکت الماس های تراشکاری یا همان تیغچه های تراشکاری بر روی آن‌ها عمل براده برداری با سرعت و دقت معینی که از پیش تعیین شده است ، انجام می‌شود.
حرکت قطعه ی مورد نظر می‌تواند به صورت خط صاف ، استوانه ای و یا زاویه دار و منحنی باشد.
برای آنکه فرم استوانه ای به قطعه‌ی مورد نظر بدهیم ، لازم است قطعه‌ی کار توسط ماشین تراشکاری به دور خودش حرکت دورانی داشته باشد. در هنگام چرخش ، قطعه با ابزار برش برخورد می‌کند و براده برداری از آن صورت می‌گیرد.
تراشکاری معمولا به دو روش دستی و سنتی و یا با استفاده از ماشین آلات اتومات انجام می‌شود که در روش سنتی ما به یک اپراتور دایمی نیاز داریم تا به صورت مداوم حرکت دستگاه را زیر نظر داشته باشد. در روش اتومات که امروزه جایگزین روش های قدیمی و سنتی شده است با استفاده از دستگاه CNC ، برنامه ی متناسب داده می‌شود که دستگاه طبق آن تراشکاری را انجام دهد ، بنابراین در این روش ماشین اتومات نیاز به اپراتور دایمی نیز وجود ندارد.

انواع دستگاه تراشکاری

انواع ماشین تراشکاری

انواع ماشین تراشکاری

تمامی فرآیندهای تراشکاری از گذشته تا کنون توسط دستگاه تراش انجام می‌شود که شامل چهار نوع تراشکاری مخروطی ، تراشکاری استوانه ای ، بازرسی جوش و شیار خارجی است. در تراشکاری از ابزارهای برشی تک نقطه ای استفاده می‌شود.
تمامی فرآیند های تراشکاری می‌توانند اشکال مختلفی از مواد مانند سیلندر، مخروط، منحنی یا شیاردار تولید کنند. قطعات تراشکاری دارای مقاطع دایره‌ای شکل از قبیل میله‌های ساده و غیر ساده، میله‌های پیچ شده، پولکها، بوش‌ها و نظائر این‌ها می‌باشند که قطعات اصلی ماشین‌ها و دستگاه‌ها و اسباب‌های فنی را تشکیل می‌دهند. همچنین عده ی زیادی از ابزارها مانند تیغه فرز، مته‌ها، برقوها، و قلاویزها هم دارای مقاطع گرد هستند. بر اساس نوع مصرف و استفاده ای که قطعات تراشکاری باید داشته باشند آن‌ها را از مواد مختلفی مانند فولاد ، چدن ، برنز ، برنج ، مس ، فلزات سبک ، چوب و یا مواد مصنوعی و نظائر آن‌ها می سازند.

از انواع ماشین تراشکاری می توانیم به ماشین تراش CNC ، دستگاه تراش مخصوص چوب ، ماشین تراش اتوماتیک ، ماشین تراش مخصوص ، دستگاه تراش CNC ،ماشین تراش ابزار سازی ، دستگاه تراش مرغک دار ، دستگاه تراش پیشانی‌تراشی ، ماشین تراش عمودی ، دستگاه تراش معمولی و ماشین تراش با قطر کارگیر بالا اشاره کنیم.

فرآیند تراشکاری

انواع فرآیند تراشکاری

انواع فرآیند تراشکاری

روتراشی

روتراشی از مهم ترین و ابتدایی ترین فرآیندهای ماشین کاری است که قطعه‌ی مورد تراشکاری می‌چرخد و ابزارهای برش کاری مانند الماس تراشکاری به صورت تک نقطه ، موازی با محور چرخش حرکت می‌کنند. روتراشی می‌تواند بر روی سطح داخلی و خارجی جسم انجام شود.

تراشکاری مخروطی

تراشکاری مخروطی به وسیله‌ی compound slide و با استفاده از یک ضمیمه کپی هیدرولیکی توسط دستگاه CNC ، برش تراشکاری های آماتور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پیشانی تراشی چیست

پیشانی تراشی

پیشانی تراشی

پیشانی تراشی با استفاده از یک ابزار تراش تک نقطه ای و با حرکت در شعاع قطعه‌ی کار ، پیشانی قطعه‌ی کار را تراش می‌دهد تا سطح بیرونی قطعه‌ی مورد نظر صاف شود. عمق پیشانی تراشی نسبت به سایر فرآیندهای تراشکاری کمتر می‌باشد. ( پیشانی به قسمت ابتدایی یا انتهایی قطعه‌ی کار گفته می‌شود .)

شیار تراشی

در این فرآیند تراشکاری ، قلم شیار تراش در راستای شعاع قطعه به آرامی در داخل آن نفوذ می‌کند و شیاری برابر با پهنای قلم بر روی سطح خارجی قطعه ی استوانه ای ایجاد می‌کند.

پیچ تراشی

برای این نوع فرآیند تراشکاری ، با استفاده از ماشین تراشکاری از رنده‌های پیچ بری استفاده می‌شود. رنده‌های پیچ بری که قسمتی از رنده‌های فرم هستند باید فرم لبه برنده آن‌ها با فرم شیار دندانه پیچ به طور کامل موازی باشد و مطابقت داشته باشد. سپس با استفاده از ابزار مخصوص و استفاده از میله ی هادی و استفاده از روش‌های گرداندن قطعه و یا استفاده از ساعت پیچ تراشی ، پیچ مورد نظر تراشیده می‌شود.

پیچ تراشی مخروطی

پیچ تراشی

آج زنی

آج زنی به ایجاد شیارهای منظم و با اشکال مختلف در طول قطعه گفته می‌شود که یکی از فرآیندهای تراشکاری پر کاربرد است.

قلاویز زنی

یک قلاویز از انتهای قطعه به صورت محوری وارد آن می‌شود و رزوه‌هایی که داخل سوراخ وجود دارند را تراش می‌دهد. لازم به ذکر است قلاویز مورد استفاده باید با مته ای که سوراخ را ایجاد کرده است هم قطر ‌باشد.

عملیات بورینگ

یک ابزار بورینگ در این عملیات تراشکاری وارد قطعه ی کار می‌شود و طول محور سوراخ ایجاد شده را تراش می‌دهد. ابزار تراش بورینگ تک نقطه ای است که با استفاده از سر قابل تنظیم آن می‌توان قطر سوراخ ایجاد شده را تغییر داد. از عملیات بورینگ پس از سوراخ زنی برای بزرگ کردن بخشی از سوراخ یا رسیدن به ابعاد دقیق تر استفاده می‌شود.

تراشکاری cnc

تراشکاری

سخن پایانی

امید است با خواندن این مطالب تا حدودی با انواع فرآیند تراشکاری آشنا شده باشید.
همچنین وب سایت فروشگاهی ابزارلاین انواع لوازم تراشکاری از جمله الماس تراشکاری ، هلدر تراشکاری ، الماس گام زنی ، قلاویز و حدیده را از برندهای معتبر CPT ، الماس zcc و تگوتک با قیمت هایی مناسب برای فروش عرضه کرده است. شما می‌توانید برای مشاوره و ثبت سفارش با کارشناسان رسمی ما در این زمینه تماس حاصل نمایید.

نظرات 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *