چسب یکی از لوازم جانبی پرکابرد در خانه و صنعت است که برای اتصال دایمی اجسام مختلف به کار برده می شود. غالب چسب ها از مواد پلیمری آلی تولید می شوند و در ابتدا به صورت مایع هستند که پس از خشک شدن به صورت جامد و سفت در می آیند. البته چسب های دیگری شامل چسب برق ، چسب های فوم و غیره هم در انواع مشاغل کابرد دارند.
کاربرد چسب
معمولا در هر مکانی بیش از یک نوع چسب مورد نیاز است زیرا هر کدام از چسب ها نیاز خاصی را برآورده می کنند. از جمله برای چسباندی قطعات شکستهی شیشه، قطعات کاغذی، چسبندن کاشی به دیوار، اصال محکم دو قطعه چوبی یا فلزی، چسباندن سنگ ها، اتصال قطعات الکتریکی مدارها و سایر کاربری های خانگی و صنعتی، چسب مخصوص به آن مورد نیاز است.
پیش از خرید انواع چسب لازم است ابتدا نیاز خود و البته کاربرد چسب مورد نظر را بررسی کنیم. البته قیمت انواع چسب هم عامل مهمی برای انتخاب چسب مناسب است.
انواع چسب
چسب ها بسته به کاربرد و ساختار خود به انواع متنوعی تقسیم می شوند. در این مقاله از مجله ابزارلاین بعضی از این انواع را با هم بررسی خواهبم کرد.
چسب همه کاره
چسب همه کاره همراه با استون یا تینر به کار می رود و کاربرد آن در چسباندن مقوا، ماکت سازی های جزئی، چسباندن چوب و پارچه و موارد مشابه است. این چسب نسبتا سمی و مضر است.
چسب فوم
یک نوع چسب مایع شفاف با قدرت چسبندگی کم است و برای چسباندن انواع قطعات فومی به کار می رود.
چسب تفنگی یا چسب حرارتی
این چسب یک استوانه پلاستیکی است که در درون یک تفنگ چسب حرارتی قرار می گیرد و با گرفتن حرارت مستقیم، به صورت مایع در می آید. از چسب حرارتی برای ساخت کاردستی، چسباندن انواع پلاستیک و مواد دیگر مناسب است.
چسب چوب
چسب چوب یک چسب پرکاربرد ارزان قیمت و مستحکم است که در دو نوع مخصوص فضاهای باز و مخصوص فضاهای داخلی عرضه می شود. این چسب به آرامی خشک می شود.
چسب اپوکسی شفاف
این چسب برای چسباندن شکستگی های بزرگ شیشه به کار می رود. برای افزایش مقاومت این چسب می توان پیش از کار، از حلال چربی استفاده نمود.
چسب اپوکسی دوقلو
این چسب هم برای چسباندن و تعمیر کردن وسایلی مثل ماگ ها وگلدان ها به کار برده می شود.
چسب قطرهای
چسب قطره ای یک چسب بی رنگ پرکاربرد با تنوع زیاد است که برای اتصال قطعات کوچک شیشه، سنگ، پلاستیک و مواد مشابه مناسب است. بهتر است که این چسب با پوست دست تماس پیدا نکند.
چسب یک، دو، سه
این چسب معروف، به سرعت خشک می شود و از نظر کارایی مشابه با چسب قطره ای است. چسب 123 شامل دو جزء اصلی یعنی مایع چسب و اسپری خشک کننده و تثبیت کننده می باشد. چسب 123 بسیار کاربردی است.
چسب فوری
چسب فوری دارای آنتی اکسیدان است و در مقابل ساییدگی، بریدگی و رطوبت مقاوم است. کابرد چسب فوری در چسباندن انواع کف پوش ها و نیز چسباندن روکش مبل و موارد مشابه است.
چسب آهن
چسب آهن چنانچه از نامش پیداست، مخصوص چسباندن اجسام فلزی است هر چند برای چسباندن پلاستیک، فرش و موکت و … هم مناسب است.
چسب آکواریوم
کاربرد اصلی چسب آکواریوم برای درزگیری و عایق کاری فاصله هاست و در دو مدل چسب آکواریوم معمولی و چسب آکواریوم ضد باکتری عرضه می گردد. قیمت نوع ضد باکتری بالاتر است که به خاطر طول عمر و کارایی بیشتر آن است.
چسب آکواریوم به وسیله تفنگ چسب آکواریوم استفاده می شود و پیش از مصرف آن، باید سطح کار را به خوبی تمیز و عاری از الودگی و گرد و خاک کرد.
چسب ماتیکی
چسب ماتیکی قدرت کمی دارد و فقط برای چسباندن قطعات کاغذی به کار گرفته می شود.
چسب موکت
کاربرد چسب موکت فقط در چسباندن موکت ها و کفپوش های دیگر نیست و می توان برای چسباندن اسفنج ها، فوم ها و صداگیر ها هم از آن استفاده نمود.
چسب کاشی
چسب کاشی برای اتصال مطمئن کاشی به سطوح به کار می رود تا با جدا شدن آن دچار مشکل نگردیم.
رزین
رزین یک چسب پلیمری مایع است که در ساخت اجسام فایبرگلاسی، مجسمه ها و تندیس ها و ماکت سازی تخصصی به کار می رود. کابرد مهم دیگر این چسب، در قالب گیری است.
چسب پلی اورتان
یک نوع چسب صنعتی جدید بسیار کارا و حرفه ای است که با عناین مختلفی هم عرضه می شود. این چسب گزینه بسیار خوبی برای چسباندن فلزات، سنگ ها، قطعات فایبرگلاس و لاستیک به شمار می رود.
چسب پی وی سی
چسب PVC انتخاب خوبی برای چسباندن پلاستیک های نیازمند فشار قوی از جمله برای اتصال لوله های پلاستیکی است. باد توجه داشت که چسب پی وی سی در معرض هوا سخت می شود و کارایی خود را از دست می دهد.
چسب صنعتی همه کاره
چسب همه کاره صنعتی برای چسباندن چرم، چوب و فلز مناسب است و به همراه قلم موی مخصوص خود عرضه می شود.
چسب صنعتی
به عنوان کاربرد اصلی، از این چسب برای چسباندن روکش های قسمت های گوشه ای کابینت که برآمده شده اند، استفاده می شود.
چسب بتن
از این چسب برای چسباندن بتن استفاده می شود و به خاطر فرمول خاص خود، استحکام بتن را بالا می برد. کاربرد چسب بتن در عملیات بتن ریزی، تعمیر سازه های بتنی و ساخت سنگ های مصنوعی است.
چسب سنگ
چسب سنگ با استحکام زیاد خود برای محیط های همراه با اسید، گاز، حلال های نفتی و فاضلاب مناسب است. این چسب پس از خشک شدن بسیار مقاوم می شود و گسترهی دمایی زیر صفر تا 60 درجه سلسیوس را تحمل می کند. کابرد این چسب در اتصال سنگ های مصنوعی و طبیعی به همدیگر و پر کردن سوراخ های قسمت های مرطوب ساختمان از قبیل حمام، توالت و دستشویی است.
نظرات 0