مقدمه
همانطور که همه میدانیم، استفاده از انواع قفل برای تامین امنیت خانه و آپارتمان امری ضروری و بسیار حائز اهمیت است. قفل ها با یک کلید مخصوص به خود باز و بسته میشوند و علاوه بر درب آپارتمان ها، برای تامین امنیت قفسه ها، انبارها و … نیز باید از قفل مخصوص به آن ها استفاده کرد. امروزه قفل ها در انواع مختلف با طراحی های متفاوتی ساخته و روانهی بازار می شوند. پیش از خرید قفل درب آپارتمان لازم است به عواملی از قبیل کاربرد، برند و قیمت قفل درب آپارتمانی توجه نمود.
ما در این مقالهی مجلهی ابزارلاین شما را با یکی از لوازم جانبی مهم و کاربردی به نام قفل و انواع آن آشنا خواهیم کرد تا با آشنایی با ساختار و کاربرد آن ها بهترین انتخاب را برای درب آپارتمان های خود در این زمینه داشته باشید.
اگر به امنیت درب خانه، شرکت و یا آپارتمان خود اهمیت می دهید، بهتر است این مطلب را تا انتها بخوانید و نکات کلیدی و مهم آن را از دست ندهید تا با انواع قفل درب آپارتمان به خوبی آشنا شوید.
تفاوت قفل درب آپارتمان با دیگر قفل ها
قفل هایی که برای ورودی آپارتمان ها در نظر گرفته میشود، تنها برای باز و بسته شدن آن ها کارایی ندارند، بلکه مهم ترین وظیفهی این قفل ها حفظ امنیت است. امنیت داخلی آپارتمان شما بستگی به کیفیت نوع قفلی که انتخاب میکنید دارد. پس قفل درب آپارتمان باید از مقاومت و کیفیت بالاتری نسبت به سایر قفل ها برخوردار باشد.
باید به این نکته توجه داشته باشید که مهم ترین تفاوت قفل درب آپارتمان با دیگر قفل ها، مغزی به کار رفته در قفل است. مغزی هایی که بر روی قفل ها قرار میگیرد از سه نوع مغزی ضد سرقت، مغزی سوئیچی و مغزی توپی تشکیل شده است که در فضاهای مختلف کارا و قابل استفاده هستند.
انواع قفل درب آپارتمان
قفل پشتی شب بندی
قفل های پشت شب بندی ، معمولا برای درب های حیاط و پارکینگ به کار میروند. این نوع از قفل ها همانطور که با آن ها برخورد داشته اید از جلوی درب توسط کلید و از پشت درب توسط زبانهی کوچکی که بر روی قفل وجود دارد باز و بسته میشوند.
قفل برقی یا قفل الکترونیکی
قفل های برقی علاوه بر درب حیاط و پارکینگ، در ورودی داخل ساختمان هم به کار گرفته میشوند و از نظر ضد سرقت بودن، امنیت بالایی دارند.
این دسته از قفل ها که موسوم به قفل های برقی هستند، سنسور باز و بسته بودن درب دارند و به وسیلهی کلیدهای مخصوص میتوان آن ها را باز و بسته نمود.
قفل های الکترونیکی قابلیت نصب بر روی انواع درب فلزی، چوبی، شیشه ای و سایر مورد مشابه را دارند و معمولا در وزنی حدود 800 گرم ساخته میشوند.
این دسته از قفل ها به غیر از سنسور تشخیص باز و بسته بودن درب، دارای سنسور آلارم در هنگام باز و بسته شدن غیر مجاز درب نیز هستند. به طور کلی ، این قفل ها، کیفیت مطلوب ، ماندگاری و مقاومت بالایی دارند و برای مدتی طولانی برای شما کار محافظت را انجام خواهند داد. از سری کاربردهای قفل برقی می توانیم به قابل استفاده بودن آن در صرافی ها، طلافروشی ها، بانک ها و عتیقه فروشی ها اشاره کنیم.
قفل دکمه ای یا قفل هوشمند
قفل هوشمند را میتوانیم بهترین گزینه برای درب های ادارات و ساختمان های شرکتی بدانیم. ادارات و شرکت ها از واحدهای گوناگونی تشکیل شده اند و برای سهولت در استفاده و در عین حال امنیت بالا، بهترین گزینه استفاده از قفل های هوشمند یا دکمه ای برای آن هاست.
این دسته از قفل ها دارای دکمه های هوشمند هستند که از آن ها برای باز کردن درب استفاده میشود. در مقابل بخش هوشمند و الکترونیکی این قفل ها، یک بخش مکانیکی نیز وجود دارد و برای باز کردن درب، باید از کلیدهای کامپیوتری استفاده کرد. از این بخش مکانیکی معمولا در زمان های اضطراری مانند زمان نقص فنی دستگاه استفاده میشود.
مزیت این دسته از قفل ها آن است که می توانید آن ها را برای چندین ساعت باز نگه دارید، بدین صورت که آن ها را در حالت تنظیم قرار میدهید و زمانی که مجددا خواستید آن را قفل کنید، می توانید آن را به تنظیمات اولیه بازگردانید.
همانطور که در قسمت ابتدایی متن هم اشاره کردیم، بهترین گزینه برای دفاتر، شرکت ها، ساختمان های اداری و یا حتی بناهای مسکونی قفل های هوشمند هستند.
قفل ضد سرقت
ضد سرقت بودن، یک ویژگی بسیار مهم در قفل ها به شمار میرود و قفل را به پرکاربردترین نوع قفل تبدیل خواهد کرد.
قفل درب های ورودی باید به گونه ای انتخاب شوند که از ورود سارقان جلوگیری کنند و سارقان هیچ راهی برای ورود به منزل پیدا نکنند. پس توصیه می شود که برای جلوگیری از هرگونه آسیب از سمت سارقان، از قفل های ضد سرقت برای منازل خود استفاده کنید.
اگر قفل آپارتمان شما ساده است، می توانید جهت بالا بردن امنیت آن، یک قفل کمکی ضد سرقت به آن اضافه کنید.
قفل سوئیچی
قفل های سوئیچی را میتوانیم به عنوان جدیدترین و به روزترین قفل ها معرفی کنیم. قفل های سوئیچی بیشتر برای درب های ورودی منازل مورد استفاده قرار میگیرند و از امنیت قابل قبولی برخوردار هستند.
مزیت قفل های سوئیچی این است که آن ها را می توانید بر اساس طرح و شکل درب انتخاب کنید. پس بهترین گزینه برای مشکل پسندان از لحاظ شکل ، طرح و متناسب بودن آن با طرح درب، قفل های سوئیچی هستند.
قفل داخلی درب آپارتمان
همهی درب های یک ساختمان باید قفل مخصوص به خود را داشته باشند. مزیتی که قفل درب های ساختمان دارند، خصوصی سازی فضاهای خانه است. مثلا میتوان از ورود کودکان به برخی نقاط خانه جلوگیری کرد. از جمله قفل درب های داخلی ساختمان میتوانیم به قفل درب اتاق خواب، سرویس ها و تراس اشاره کنیم که به اختصار در ذیل به آن ها خواهیم پرداخت.
قفل درب تراس
در آپارتمان ها معمولا یک تراس و یا حتی چندین تراس ممکن است وجود داشته باشد. بهتر است برای درب این تراس ها از قفل مخصوص به آن ها استفاده کرد. درب تراس ها معمولا آهنی ساخته میشوند و قفل آن ها از نوع سوئیچی است که در این مقاله به تعریف آن پرداختیم.
قفل درب اتاق خواب
اتاق خواب ها از خصوص ترین قسمت های خانه به شمار میروند و بهتر است از قفل برای درب آن ها استفاده کنید تا هم اگر اشیای قیمتی در آنجا نگهداری میکنید به خوبی از آنها محافظت شود و هم در هنگام استراحت از ورود دیگر افراد جلوگیری شود. قفل درب کلیدی اتاق خواب گزینهی مناسبی برای اتاق خواب های شماست که باید آن را با توجه به جنس درب اتاق خوابتان انتخاب کنید.
قفل درب سرویس
درب های سرویس بهداشتی باید از مقاومت بالایی برخوردار باشند، به علاوه قفل داشتن آن ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر درب سرویس های شما آلومینیومی است باید از قفل های با پهنای کمتر مثلا 4.5 سانتیمتر و اگر درب سرویس های شما چوبی است از قفل هایی با پهنای بیشتر مثلا 6.5 سانتیمتر استفاده کنید.
سخن پایانی
حال که در این مقالهی مجلهی ابزارلاین با انواع قفل و تفاوت های آنان به خوبی آشنا شدید، می توانید برای خرید انواع قفل و بررسی قیمت قفل ها از جمله انواع قفل های موجود در وب سایت فروشگاهی ابزارلاین، اقدام نمایید.
نظرات 0