مقدمه
پیچ ها یکی از پرکابردترین لوازم جانبی در صنایع مختلف هستند که انواع مختلفی دارند. پیچ در یک تعریف کلی استوانهای است که دور تا دور آن با شیارهای مارپیچ احاطه شده است. این شیارها با توجه به نوع متریال قطعه ، درجه زبری و نرمی آن ها متفاوت است. نوک پیچ ها معمولا به صورتی طراحی میشوند که ورود به قطعه و اشیا به سهولت هرچه تمام تر انجام گیرد. سر پیچ ها معمولا از بدنه بزرگ تر ساخته میشوند تا بتوان به آن ها برای فرو رفتن داخل قطعهی کار نیرو وارد کرد. نگه داری و اتصال قطعات و اشیای مختلف از اصلی ترین کاربردها انواع مختلف پیچ است.
همانطور که اشاره کردیم پیچ ها انواع مختلفی دارند که هر کدام برای اتصال یک نوع متریال خاص تولید و ساخته میشوند. ما در این مقاله ابزارلاین کوشیده ایم تا اطلاعاتی را راجع به پیچ ام دی اف ، کاربرد و انواع آن ارائه دهیم.
پیچ ام دی اف چیست
پیچ ام دی اف یکی از پرکاربردترین پیچها در صنایع چوب و ام دی اف است که برای اتصال قطعات چوبی به یکدیگر و یا به دیوار و سطوح دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. پیچ ام دی اف از لوازم ضروری کسانی است که در صنایع چوبی مشغول فعالیت هستند.
چوب های ام دی اف از ترکیب خورده چوب ، رزین و فشار ساخته میشوند که در دکوراسیون داخلی برای ساخت میز ، صندلی و کابینت آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرند. پیچ ام دی اف همانطور که از نامش پیداست برای این صفحات چوبی به کار میآید و از سختی کمتری نسبت به سایر پیچ ها برخوردار است ، این سختی کم پیچ های ام دی اف به دلیل نرم بودن و انعطاف پذیری صفحات ام دی اف است. به دلیل سبک بودن صفحات ام دی اف ، برای نصب و محکم نگه داشتن آن ها به ابزار خاصی نیاز نداریم و تنها با استفاده از پیچ های ام دی اف میتوان این صفحات را در جای خود به خوبی ثابت نگه داشت.
با توجه به قیمت مناسب و در دسترس بودن این پیچ ها در بازار ، استفاده از آن ها بسیار گسترش یافته است.
ساختمان پیچ ام دی اف
پیچ های ام دی اف با سری چهارسو ساخته میشوند و بدنه و ساق بلندی دارند. رزوه های پیچ های ام دی اف به صورت بسیار عمیق و دقیق طراحی و ساخته میشوند و پیچ خوردگی یا رزوه های پیچ های ام دی اف نسبت به پیچ های معمولی طول بیشتری دارد. این پیچ ها به وزن بسیار سبک با انعطاف پذیری بالا ساخته میشوند و به همین دلیل نسبت به پیچ های معمولی آسیب پذیری بیشتر و بالاتری دارند.
هر چند که پیچ های ام دی اف قدرت و استحکام پیچ های معمولی را ندارند اما برای صفحات ام دی اف کارایی دارند و دیگر پیچ ها به دلیل نرم بودن صفحات ام دی اف ممکن است به آن ها آسیب بزند.
پیچ های ام دی اف معمولا از فولاد ، برنج ، آلومینیوم و استنلس استیل ساخته میشوند. پیچ های ام دی افی که از فولاد ساخته میشود ، استحکام و مقاومت بالایی دارند و با قیمت مناسبی در بازار موجود هستند. این پیچ های فولادی به دلیل در دسترس بودن به پیچ های پرکاربردی تبدیل شده اند.
یکی دیگر از پیچ های ام دی اف با کیفیت ، پیچ هایی هستند از آلیاژ کربن ساخته میشوند. این پیچ ها ضد زنگ هستند و دوام بسیار بالایی نسبت به سایر پیچ های ام دی اف دارند.
ضخامت و سایز بندی پیچ ام دی اف
پیچ های ام دی اف در سایزهای مختلف با ضخامت های گوناگونی ساخته میشوند که این خود یک مزیت برای این پیچ ها به حساب میآید.
پیچ های ام دی اف ، در طول های 1.6 ، 2 ، 2.5 ، 2.8 ، 3 ، 4 ، 5 ، 6 و 7 سانتی متری و در ضخامت های 4 و 4.2 میلیمتری ساخته می شوند.
روش استفاده از پیچ ام دی اف
در هنگام استفاده از پیچ mdf ، باید آن را متناسب با استحکام ، ضخامت و سختی چوب انتخاب کنیم. اگر قطر پیچ بیش تر از ضخامت چوب باشد ، به بافت فیبری آن فشار وارد میکند و باعث شکستن و از هم گسیختگی آن صفحه میشود.
قبل از استفاده از پیچ و برای جلوگیری از آسیب به پیچ و صفحهی ام دی اف میتوانیم با استفاده از دریل سوراخی کوچک تر از قطر پیچ بر روی سطح کار ایجاد کنیم، سپس پیچ را در داخل قطعه وارد کنیم. این کار از آسیب به پیچ و صفحه جلوگیری مینماید و کار ما را با سرعت و راحتی بیشتری انجام می دهد.
استفاده از پیچ گوشتی شارژی روش دیگری برای اتصال پیچ ام دی اف به قطعهی کار است. پیچ گوشتی همزمان با ایجاد حفره در داخل صفحهی ام دی اف، پیچ را نیز به خوبی و درستی جای گذاری میکند و آسیبی نیز به بافت فیبری ام دی اف وارد نخواهد شد.
مزایای استفاده از پیچ ام دی اف
پیچ های ام دی اف با سری چهارسویی که دارند به راحتی با پیچ گوشتی قابلیت باز و بسته کردن دارند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم ، پیچ های ام دی اف در اندازه ها و ضخامت های مختلفی تولید و ساخته میشوند که این خود مزیتی مهم به حساب میآید.
پیچ های ام دی اف به راحتی باز و بسته میشوند، بنابراین در فروشگاه ها و مکان هایی که دائما تعداد قفسه و شلف ها کم و زیاد میشود و یا تغییر میکند ، بهترین روش استفاده از پیچ های ام دی اف است.
پیچ های ام دی اف با پیچ گوشتی برقی و شارژی بدون آسیب رسیدن به بافت چوب، به راحتی و با سرعت بالایی باز و بسته میشوند.
پیچ های ام دی اف انعطاف بالایی دارند و متناسب با تراکم و بافت چوب های ام دی اف ساخته میشوند.
پیچ های ام دی اف به صورت تمام رزوه ساخته میشوند و همین رزوه دار بودن موجب میشود به خوبی و بدون نیاز به مهره در قطعهی کار فرو روند و سفت شوند.
برخی از پیچ های ام دی اف که از استیل کربن ساخته میشوند ، دوام و مقاومت بالایی در برابر شکستگی و زنگ زدگی دارند.
پیچ های ام دی اف مختلفی در سایزها و ضخامت های گوناگونی در وب سایت فروشگاهی ابزارلاین موجود هستند که میتوانید آن ها را در بسته های چندین عددی خریداری نمایید. برای خرید پیچ ام دی اف به صفحهی لوازم جانبی در قسمت پیچ و مهره ها در وب سایت فروشگاهی ابزارلاین مرجعه نمایید.
نظرات 0