دریل
مقدمه از دریل ها
دریل از ابزارهای برقی پرکاربرد است که در مکانهای مختلف از جمله مجتمع ، کارخانه ، کارگاه ، تعمیرگاه و حتی خانه مورد استفاده قرار میگیرد. امروزه در اکثر جعبه ابزارهای عمومی و صنعتی میتوانیم یک نمونه دریل را پیدا کنیم.
دریل علاوه بر کاربردهای عمومی و خانگی یک ابزار حرفهای در کارگاه های مختلف است.
از دریل و انواع آن از جمله دریل چکشی ، دریل پیچ گوشتی ، دریل گیربکسی ، دریل بتن کن و غیره که به صورت برقی و شارژی موجود هستند اشاره کنیم که برای سوراخکاری ، سنباده زنی ، تخریب سطوح ، باز و بسته کردن پیچ و مهرههای مختلف و بسیاری موارد دیگر استفاده میشوند. از دریل های مختلف بسته به نوع کاربری خاصی که دارند، میتوان بر روی مواد و مصالح مختلف از جمله چوب ، سنگ ، بتن و … استفاده کرد.
دریل از جمله ابزارآلات ساختمانی است که با استفاده از نیروی چرخشی ، سوراخهایی با اندازههای مختلف را بر روی سطوح متفاوت ایجاد میکند. دریلها بر اساس قدرت ، گشتاور ، سرعت و اندازه مدلها و انواع گوناگونی دارند.
اجزای تشکیل دهندهی دریل
از اجزا و ساختمان اصلی دریل میتوانیم به سیم برق ( در صورت برقی بودن دریل ) ، کلید روشن و خاموش ، کلید قفل کن سوییچ ، سه نظام اتومات یا سه نظام دستی ، کلید چپ گرد و راست گرد ، دسته نگهدارنده ، کلید تنظیم سرعت ، باطری ( در صورت شارژی بودن دریل ) ، خط کش عمق سنج ، آچار سه نظام و ... اشاره کنیم.
انواع دریل
دریلها انواع مختلفی دارند ، که بر اساس نیازتان میتوانید نوع مناسب آن را انتخاب نمایید.
دریل برقی
دریلهای برقی ، از قدیمیترین و معروفترین دریلها هستند که کاربردهای عمومی و صنعتی بسیار زیادی دارند. کاربرد این نوع دریل آنچنان گسترده است که از آن در کارخانهها ، کارگاههای کوچک و بزرگ ، تعمیرگاهها و حتی خانهها و برای انجام کارهای عمومی استفاده میشود. این دریلها بر اساس ولتاژ برق شهری یعنی 220 ولت کار میکنند. این دریلها برای روشن شدن نیاز به اتصال به برق شهری دارند تا اصلیترین و مهمترین اجزای آن یعنی موتور الکتریکی به کار بیفتد و نیروی برق را به نیروی چرخشی و مکانیکی تبدیل کند.
در قسمت داخلی این دریلها یک گیربکس کوچک دو چرخ ، برای پایین آوردن سرعت چرخش موتور و چند برابر کردن نیرو و گشتاور ، قرار گرفته است.
سه نظام همهی دریلها از جمله برقی ، از مهمترین و اساسی ترین اجزای آنها به شمار میرود. سه نظام به گونهای رابط بین دریل و مته برای سوراخکاری به شمار میرود. مته برای چرخش و سوراخ کردن سطوح مختلف ، درون سه نظام قرار میگیرد. از دریلهای برقی با کیفیت موجود در بازار میتوانیم به دریل رونیکس اشاره کنیم که کیفیت ساخت مناسبی دارند. اگر قصد خرید دریل برقی را دارید ، ما به شما خرید دریل برقی رونیکس را توصیه میکنیم.
دریل شارژی
امروزه دریل شارژی ، یکی از پرکاربردترین و محبوبترین دریلهاست که جایگزین دریلهای برقی قدیمی شده است. دلیل محبوبیت این دریل ، استفاده از آن در هر مکان و زمانی که دسترسی به نیروی برق نداریم ، میباشد. این دریلها با استفاده از نیروی باطری کار میکنند.
قابل حمل بودن ، ابعاد کوچک ، قدرت بالا این نوع دریل و استفاده از آن در مکانهای دور از برق شهری ، مزیتی برای این نوع از دریلها محسوب میشود. باتری این دریلها باتری لیتیومی میباشد و با شارژ دو ساعته ، میتوانند مدت زمان زیادی برای ما کار کنند.
موتور دریلهای شارژی معمولا موتور DC است که در عین کوچک بودن ، بسیار قدرتمند است. برخی دریلهای شارژی همانند دریلهای برقی ، از قابلیت چکشی نیز برخوردار هستند. البته این دریلها قدرت کمتری نسبت به دریلهای برقی دارند و نباید به طور مکرر آنها را در حالت چکشی قرار داد.
کلید تنظیم سرعت بر روی اکثر دریلهای شارژی طراحی و تعبیه شده است تا بر اساس نیاز بتوانیم سرعت دریل را به راحتی تنظیم کنیم. دریلهای شارژی سرعت کمتری نسبت به دریلهای برقی دارند و کار با آنها نیز راحتتر است.
گیربکس دو سرعته از مزیت دریلهای شارژی است. گیربکس دو سرعته این امکان را به ما میدهد که بتوانیم از دریل در دو حالت سرعتی و قدرتی استفاده کنیم.
دریل چکشی
چکشی بودن ویژگی است که ممکن است برخی دریلها به آن مجهز شده باشند. مصالحی مانند بتن و سنگ سختی بسیار بالایی دارند و نوک مته در هنگام سوراخکاری بر روی این مواد بسیار داغ میشود و حتی ممکن است بشکند و البته سوراخکاری نیز به درستی انجام نخواهد شد. دریلهای چکشی و یا دریلهایی که از ویژگی چکشی بودن برخوردار هستند ، این مشکل را به خوبی برطرف کردهاند. این دریلها همزمان با چرخ مته ، به آن ضربه نیز وارد میکنند ؛ وارد کردن ضربه به مته باعث میشود سوراخکاری بر روی این مصالح سخت به خوبی انجام شود. البته به این نکته توجه داشته باشید که برای استفاده از دریل چکشی باید از متهی مخصوص یعنی مته الماسه استفاده کنید. مته الماسه به دلیل آلیاژ سخت و مقاومی که دارد ، در اثر ضربه داغ نمیشود و نمیشکند. دریل چکشی بالاترین توان و قدرت را در سوراخکاری در بین تمامی دریلها دارد بنابراین ، قیمت دریل چکشی نسبت به قیمت دریل برقی ساده در سطح بالاتری قرار دارد.
دریل گیربکسی
دریلهای گیربکسی نوعی از دریلهای برقی هستند که گیربکس مجزا دارند و تنهی آنها نیز به صورت فلزی ساخته میشود. دریلهای گیربکسی به دلیل قدرتمند بودن و سیستم قویتری که در آنها به کار رفتهاند ، به این نام معروف شدهاند.
دریلهای گیربکسی معمولا قابلیت چکشی نیز دارند و نسبت به دریلهای چکشی ساده ، قدرت بالاتری در ضربه زنی دارا میباشند.
دریل پیچ گوشتی شارژی
پیچگوشتی شارژی از معروفترین و متداولترین نوع دریلهای شارژی است که ابعاد و قدرت کوچکتر و کمتری نسبت به سایر دریلها دارد. این دریلها تنها برای باز و بسته کردن انواع پیچ مورد مناسب هستند. این نوع دریلها سرعت کمتری دارند و بیشتری در مصارف سبک استفاده میشوند.
این دریلها سه نظام ندارند و کولت مخصوصی برای قرار گرفتن سریهای مختلف پیچ گوشتی بر روی آنها قرار دارد.
دریل بتن کن
دریل بتن کن پرقدرتترین و بزرگترین دریل در بین تمامی دریلهای برقی و گیربکسی است. دریل
بتن کن به طور تخصصی برای کنده کاری بر روی مصالح سخت استفاده میشود.
سه نظام این دریلها با تمامی دریلها متفاوت است و به صورت چهار شیار ساخته میشود یعنی مته و قلمهایی که به صورت چهار شیار ساخته شده است را میتوان بر روی آنها نصب نمود. مته و انواع مته را میتوان به راحتی بر روی این سه نظامها باز و بسته کرد.
دریلهای بتن کن نیز همانند سایر دریلها در دو نوع چکشی و ساده وجود دارند. علاوه بر این دو ویژگی دریلهای بتن به حالت چکشی خالص نیز مجهز هستند ؛ بدین معنی که بدون چرخش صرفا به مته برای کندن و تخریب ضربه وارد میکنند.
دریل ستونی
دریلهای ستونی ، صنعتیترین مدل دریل هستند که فقط برای کارهای کارگاهی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. این دریلها برای سوراخکاری به صورت قائم و 90 درجه و با دقت بسیار بالا کاربرد دارند. برای بالا و پایین بردن مته ، در بسته بندی این دریلها یک اهرم یا فلکه قرار داده شده است که با استفاده از آن میتوان مته را به بالا و پایین حرکت داد و سوراخکاری را بدون کوچکترین خطا انجام داد.
دریل دستی
دریلهای دستی همانطور که از نامشان پیداست ، برای کار با آنها باید از نیروی دست استفاده کنیم و هیچ موتوری برای به حرکت درآوردن موتور در آنها وجود ندارد. این دریلها قدیمیترین نوع دریل هستند که امروزه تقریبا استفادهای از آنها نمیشود.
این نوع از دریلها از یک میله مارپیچ و یک پوستهی چرخان که به سه نظام متصل است تشکیل میشوند. با فشار دادن میله مارپیچ به سمت پایین ، قسمت متحرک شروع به حرکت می کند و با چرخاندن مته ، سوراخ کاری را انجام میدهد. این دریلها امروزه بیشتر در کارهایی مانند معرق کاری مورد استفاده قرار میگیرند.
نکات خرید دریل و انواع دریل
مشخص کردن نوع کاربری
مهمترین و اولین نکته در هنگام خرید دریل ، مشخص کردن نوع کاربرد مورد نظر و انتظاری که از دریل دارید ، میباشد. اگر دریل را برای کارهای سبک و عمومی خریداری مینمایید ، دریلهای با توان 350 تا 500 وات ، دریلهای مناسبی هستند. اما در مقابل اگر دریل را برای کارهای مداوم و صنعتی نیاز دارید ، باید سراغ دریلهایی بروید که توان بالای 600 وات دارند.
قابلیت چکشی
سوراخکاری مهمترین و اصلیترین کاربرد هر دریلی است. دریلی را خریداری نمایید که قابلیت سوراخکاری بر روی مواد و مصالح سختی چون بتن و سنگ را نیز داشته باشد. این قابلیت تنها بر روی دریلهای وجود دارد که حالت چکشی دارند. بنابراین بهتر است دریلهای که به قابلیت چکشی مجهز شدهاند را خریداری نمایید.
کنترل سرعت و سیستم راست گرد-چپ گرد
همیشه دریلهایی را انتخاب نمایید که کلید کنترل سرعت داشته باشند و به سیستم راست کرد چپ گرد نیز مجهز باشند. قابلیت کنترل سرعت به ما این امکان را میدهد که با توجه به متریالی که قصد سوراخکاری آن را داریم سرعت دستگاه را به راحتی تنظیم کنیم و یا زمانی که در حال باز و بسته کردن پیچ و مهرههای مختلف هستیم بهتر عمل کنیم. یعنی با قرار دادن یک سر پیچ گوشتی در سه نظام دریل از این قابلیت کنترل سرعت با سیستم راست گرد و چپ گرد به عنوان پیچ گوشتی برقی و شارژی استفاده کنیم و با کم و زیاد کردن سرعت دستگاه ، پیچ کاری را با کنترل بیشتری انجام دهیم . به این ترتیب می توانیم با تغییر راست گرد و چپ گرد دستگاه ، پیچ ها را ببندیم یا اقدام به باز کردن آنها نماییم.
کلید قفل کن سوییچ
کلید قفل کن سوییچ یک ویژگی کاربردی در هر دریلی است. این سیستم به ما این امکان را میدهد که سرعت دستگاه را در حالت مشخص و ثابتی تنظیم کنیم ، سپس با فشردن این کلید ، دستگاه در آن سرعت به طور ثابت باقی میماند و بدون خاموش و روشن کردن مداوم و تنظیم چند بارهی سرعت ، میتوانیم به سوراخکاری بپردازیم.
نوع سه نظام دریل
سه نظام دریلها معمولا به صورت سه نظام دستی و یا سه نظام اتوماتیک طراحی و ساخته میشوند. انتخاب سه نظام تا حدی سلیقهای است و بستگی به راحتی کار کاربر دارد. مثلا برخی از کاربران کار با سه نظام اتوماتیک یا سه نظام خودکار را به سه نظام دستی یا آچارخور ترجیح میدهند. سه نظامهای اتوماتیک ، برای باز و بسته کردن و تعویض مته نیاز به آچار و ابزار خاصی ندارند.
قیمت و خدمات پس از فروش
قیمت ، خدمات پس از فروش و گارانتی در خرید ابزار برقی و شارژی اهمیت بالایی دارند. در هنگام خرید دریل بهتر است به سراغ برندی بروید که از نظر خدمات پس از فروش به نام باشد و نمایندگی ها و شعب زیادی در کشور داشته باشد تا در هنگام خرابی احتمالی دستگاه بتوانید به راحتی به آنها مراجعه کنید و از گارانتی و خدمات پس از فروش آنها بهره ببرید.
قیمت دریل
انواع دریل برقی و شارژی برای فعالیتهای سوراخکاری و پیچبندی و تخریب، در هر خانه، کارگاه، کارخانه و مغازه و در هر جعبه ابزاری، جزو لوازم ضروری به حساب میآید. ما در وبسایت فروشگاهی ابزارلاین، تلاش نموده ایم تا دریلهایی از برندهای برتر بازار ایران را در انواع دریل پیچ بند یا دریل پیچ گوشتی، دریل بتن کن، دریل ستونی، دریل چکشی و چکش تخریب فراهم کنیم.
پیشنهاد میکنیم انواع دریل های وبساییت ما را ملاحظه نمایید و خرید دریل با شرایط و قیمت مناسب و با بسته بندی و ارسال بسیار خوب را از طریق همین صفحه تجربه کنید.
ما امکان خرید حضوری را نیز فراهم کرده ایم. در ضمن، قیمت محصولات ما همیشه در سطح قابل رقابت با تمام فروشندگان قرار گرفته است.